24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı Tiyatro sahnesinde iki figüran

Tiyatro sahnesinde iki figüran

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tiyatro sahnesinde iki figüran
KAYNAK: Haber Merkezi

Ümit Özdağ ve Müsavat Dervişoğlu… 

Bu iki isim, MHP’den ayrılıp gittikten sonra Meral Akşener’in kurduğu İP isimli partide çeşitli görevlerde bulunmuş kişilerdir.  Bu iki isim, 2019 yerel yerel seçimlerde CHP/HDP/İP ittifakı kurulduğunda bu partide Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili gibi üst düzey yönetimlerde bulunuyordu. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifaka zerre itirazda bulunmadılar. Her ikisi de HDP-Kandil-Demirtaş üçgeniyle birlikte CHP’nin adaylarını desteklediler. Çünkü her ikisini de ilgilendiren siyasi menfaatleriydi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her ikisi yine siyasi menfaatlerini düşünmüş, bu sefer de Yeşil Sol-Kandil-Demirtaş üçgeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemişlerdi. Ümit Özdağ, Zafer Partisi’nin başında iken 2-3 bakanlık alabilme fırsatçılığı adına, Yeşil Sol-Kandil-Demirtaş üçgeniyle yan yana gelmekten zerre imtina etmedi. Sinan Oğan ile sırıtarak poz verdikleri gün zaten bu işi ticarete döktükleri anlaşılıyordu. Bunların etraflarındaki yalakalar ise bize de bir pay düşer mi diye terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla yapılan ittifaklara zerre itiraz etmediler.

Tüm bunları niye mi anlatıyorum. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin DEM’e yaptığı “Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın,”, teröristbaşı Öcalan’a da “Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” çağrısını yaptığı için bunlar adeta çıldırmış gibi kendilerine istismar alanı oluşturmaya çalışıyorlar. Hallerine bakın acırsınız, hallerine bakın geçmişteki hukuk adına utanırsınız. Böyle aslanın avından pay kapmaya çalışan sırtlan gibi konunun etrafında dönüp duruyorlar.

Ümit Özdağ, olağanüstü basın toplantısı düzenleyerek, Müsavat Dervişoğlu şehitlerimizin fotoğrafını görsel olarak kullandığı grup toplantısı yaparak resmen istismarın dibini sıyırmışlar. PKK’nın siyasi uzantılarıyla ittifak, iş birliği yaptıkları gün akıllarına gelmeyen şehitler, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin terörü bitirmek için milli oyun kurduğu günlerde akıllarına gelmiş.

Oysa her ikisinin Genel Başkanlığını yapmış Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında “Devlet Bahçeli çok iyi de bir stratejik akla sahiptir. Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür. Bazı şeyleri göze alır, ama demokrasinin yanında durur. Partiye zarar getirecek bir şey Türkiye'ye faydalıysa, onu yapar. Rastgele konuşmaz. (3 May 2015/Haber Türk) yorumunda bulunmuştu. Hatta Ümit Özdağ da geçtiğimiz yıl, Devlet Bahçeli, çok uzun süre MHP genel başkanlığı yaptı. Derin bir bilgi ağı var şüphesiz. Siyasette taktik anlamda ciddi bir ustalığı var ve söylediği şey ciddiye alınmalı.” cümlelerini kurduğu halde, bugün sırf siyasi menfaatlerinde istismar kazancı sağlamak için her türlü yalan ve iftiraya başvuruyor.

Ümit Özdağ ve Müsavat Dervişoğlu’nun tiyatro oynadığı o kadar belli ki, ses tonları, el-kol hareketleri, mimikleri bunun delilidir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin terörle mücadeledeki tavizsizliğini çok iyi bildikleri için sırf MHP tabanından oy devşirebilmek yahut kendi eriyişlerini durdurabilmek için böyle hadsiz ve pervasız tiyatro sahnesine perde açtılar.

Emperyalizmin ürettiği “Kürt sorunu” kavramı için “HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz…” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na “HDP yasal, meşrudur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm süreci için Meclisi işaret etmesini destekliyorum” diye destek vermiş Müsavat Dervişoğlu, o attığın ipi kendi boynuna geçirip, kürsüden atmasaydın keşke…

MHP Lideri Devlet Bahçeli Türkiye’yi düşünerek terörü bitirmek için adımlar atarken, siz ise terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla siyasi menfaat için yan yana geldiniz. Bir Türk milliyetçisi zaten bu farkı anlar. Anlamıyorsa zaten Türk milliyetçisi de değildir.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın rekor üzerine rekor kırıyor

Altın rekor üzerine rekor kırıyor