16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Başyazı Toplumsal meseleye umut verici adım

Toplumsal meseleye umut verici adım

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplumsal meseleye umut verici adım
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Lideri Devlet Bahçeli salı günü MHP grup toplantısında “Şiddete karşı sıfır toleransla muamele etmekten başka seçeneğimiz kalmamıştır. Bugünün insanı, bugünün şiddet sahnesinde görülen ızdırap verici vakalar karşısında bezgin ve bitkindir.” açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün AK Parti grup toplantısında toplumun içinde bulunduğu şiddet sarmalı, suçun ve suçlunun artışı hakkında çok önemli kararlar alınacağına dair açıklama yaptı. Yaptığı açıklamalar ve duyurduğu kararlar milletin duymak için sabırsızlandığı sözlerdi. Çünkü son yıllarda milletimizin en çok dert yandığı, kaygılandığı atmosferle ilgili alınacağı bizzat Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilen önlemler, verilecek cezalar önemli bir adım olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu içerik ve başlıklardaki konuşması gerçekten vatandaşın ortak kaygılarını paylaşan niteliktedir: 

 “Bazı müessir olaylar milletimizi kendini güvende hissetme ve adaletin tecellisi konusunda tereddüte düşmesine sebebiyet vermiştir. 

Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ortalıkta dolaşması herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. 

İnsanlarımızın hayatını güvenle hissedebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. 

Öncelikle çok sayıda suç kaydı olan kişilerin, bu eğilimlerinin yargılama safhasında görülebilmesini ve dikkate alınmasını sağlayacağız.

Özellikle suçu geçim kaynağı haline getirenler ile suçta kibirlenenlerin, sistemin bu yönünü istismar ettiklerini görüyoruz.

Kanunların suçlu lehine işlemesine yol açan çarpıklığı düzeltmek için, iki önemli adım atmayı planlıyoruz. “

Bu sözlerin yanında, Adalet ve Emniyet bünyesinde zafiyet varsa neşter vuracağız, çözüme kavuşturacağız” sözleriyle birlikte suç ve suçlu noktasında atılacak hukuki adımlardan bahsetmesi Türkiyenin en önemli meselesi haline gelen şiddet atmosferine yönelik tedbirler konusunda umut verici gelişme olmuştur.

Suç ve suçlu ile mücadele öncelikli meselelerin başında gelmektedir. Suça bulaşmayacak nesil yetiştirmek için kaliteli bir temel eğitim verdirmek, suça bulaşmayı engelleyecek caydırıcı cezalar ve suç işlediyse hak ettiği cezayı verecek hukuk sistemi toplumda sağduyu sahibi herkesin beklentisidir. Birbirini ilgilendiren, birbirine bağlı bu sistem kurulmazsa bu olumsuz gidişat aynen devam eder.

Şu üç tane söz, birbirine bağlı bu dediğimiz sistemi özetlemektedir.

Bir okul fazla yapın, bir hapishane eksiltmiş olursunuz. (Victor Hugo)

Suç işleyenin affı, çok kere adalete karşı gelmektir. (Victor Hugo)

Ceza vermeyen bir hakim, sonuçta kendini suçluyla ortak eder. ( Goethe)

Türkiyenin milli güvenlik tehlikesi var. Türk devleti bu konuda Türkiye, Irak ve Suriye üzerinde tavizsiz bir terörle mücadele sergileyerek, milli savunma teknolojilerini güçlendirerek önlemlerini alıyor.

Türkiyenin bir de şiddet olayları, ahlaki çöküntüler üzerinden sosyal ve toplumsal tehlikesi var. Bu tehlikenin varlığını da herkes kabul ediyor. Bu konuda atılacak adımlar, alınacak önlemler ülkeye rahat nefes aldıracaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tehlike karşısında atacağı adımlara tüm muhalefet partileri de destek vererek güçlendirilmelidir.

Türkiye hepimizin” diyenler, hepimizin derdi olan meselelerin çözümüne elini uzatmalıdır.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 Ekim 2024: Altın fiyatları güncel durumunu koruyor!

10 Ekim 2024: Altın fiyatları güncel durumunu koruyor!