20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı TÜRKGÜN'e özel iftiralar

TÜRKGÜN'e özel iftiralar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel geçtiğimiz hafta benim adımı da “Yıldıray Çiçek var, çok temiz bir kardeşimiz. Bizlere sövmekten boş kalan zamanında başka bir köşe yazmış” cümleleriyle geçirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRKGÜN'e özel iftiralar

Yıldıray  Çiçek / TÜRKGÜN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel geçtiğimiz hafta benim adımı da “Yıldıray Çiçek var, çok temiz bir kardeşimiz. Bizlere sövmekten boş kalan zamanında başka bir köşe yazmış” cümleleriyle geçirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Bu basın toplantısında gündemdeki çeşitli konulara değindi. Ama gündemde olmayan bir konuyu, aslında daha önce başkalarının da bu konu üzerinden gazetemize iftira attığı ve daha sonra ortadan kayboldukları Türkgün’ün kamudan aldığı reklamlara değindi.

Bu konuyu ilk dile getiren GazeteDuvar isimli haber sayfasının muhabiri Kenan Şener isminde biri olmuştu.

Kenan Şener ilk haberinde “Kamu bankalarının en çok reklam verdiği gazetenin MHP’nin yayın organı olarak bilinen Türkgün gazetesi olması dikkat çekici bir sonuç“ şeklinde bir cümle kurmuştu. Bu cümleyi CHP merkezli, ittifak odaklı tüm medya televizyonunda, gazetesinde, haber sayfalarında, sosyal medya alanında servis üzerine servis etmiş ve bu konuyu adeta spota çıkarmışlardı.

Haberi hazırlayan bu kişiye gerçek ve resmi bilgileri gönderince “Yazıda aktardım ama yanlış anlaşılmasın yineleyim. En çok reklam alanı satan gazete en çok kamu kaynağı alan gazete değil. Türkgün sütun-cm’de birinci görünse de reklam bütçesi çok düşük” açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel gazetelerin alan ölçü birimlerini reklam ücreti olarak lanse etmiş, TÜRKGÜN gazetesinin Ziraat Bankası’ndan 13 milyon 495 bin TL reklam geliri aldığını iddia etmişti. MHP Hatay Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Lütfi Kaşıkçı da Atila Sertel’in iddiaları karşısında resmi belgelerle bir basın toplantısı düzenlemiş ve ona haddini bildirmişti. Atila Sertel o günden sonra bir daha içinde Türkgün geçen bir cümle kuramamıştı. Herhalde “Ben rezil ve mizah konusu oldum. Özgür Özel’e bu işi havale edeyim az da o rezil olsun” diye düşündü. Özgür Özel de sazan gibi bu konuya atlayarak basın toplantısında “İlan şampiyonu kim? Türkgün gazetesi” açıklamasını yaptı. Dediğine bakılırsa “Bunlara sövüyor, iktidarı övüyormuşuz” ve bize reklam yağıyormuş.

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde PKK yayın organlarından Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’e ödül vermeye aracılık eden Özgür Özel’in maskesini sürekli düşürdüğümüz için, bizim yazılarımız ona sövgü gibi görünmektedir. Özgül Özel keşke biz de seni “Temiz bir abimiz” olarak görseydik. HD(P)KK ile iş birliği ve ittifak içinde olan sizleri asla temiz görmüyoruz.

Türkgün konusunda 2021 yılında ne kadar reklam ücreti aldığımızı resmi belgelerle açıklamanızı bekliyoruz. Bunu açıklamadan Türkgün üzerinden yapmış olduğunuz “Türkgün’e reklam yağıyor” şeklindeki kirli algılarınızı büyük bir alçaklık olarak göreceğiz. Hadi Özgür Özel ne kadar reklam aldığımızı teker teker açıkla da tüm Türkiye görsün… Kamu kurumlarından aldığımız reklamların tamamı resmi kayıtlarımızda mevcuttur. Özgür Özel istersen Türkgün gazetesini telefonla ara, seni gerçeklerle bilgilendirelim. Yoksa sen açıkla Türkiye bilsin. Ajanslık iftiralar atma. Sen de bizim gibi “temiz” olmaya gayret et.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna'dan dikkat çeken 16 Şubat kararı! Resmi tatil ilan ettiler

Ukrayna'dan dikkat çeken 16 Şubat kararı! Resmi tatil ilan ettiler