19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Beslenme Ve Diyet Alakart Ne Demektir?

Alakart Ne Demektir?

Alakart, özellikle restoran dünyasında sıklıkla karşımıza çıkan bir kelimedir. Kimi restoranlar özellikle bu seçenekleri ile öne çıkmaktadır. Alakart kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alakart Ne Demektir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Genellikle müşterilerin menülerden tek tek isteklerini sipariş verebildikleri yemekler anlamına gelen Alakart, seçim konusunda geniş bir yelpaze sunması ile dikkat çekmektedir. Özgür seçimlere imkan tanıyan Alakart Menü genellikle daha lüks restoranlarda karşımıza çıkmaktadır.

Lüks kategorisine giren menülerde ve özelleştirilebilir yemeklerde bulunan Alakart seçeneği, müşterilerin dilediği şekilde tabaklarını özelleştirmesine imkan tanımaktadır. Söz konusu seçenek, müşterilerin restorandan daha memnun ayrılmasını sağlamaktadır.

Alakart kelimesinin Fransızca kökenli olduğunu söylemiştik, alakart anlamı nedir diye bakmak için kelimenin köküne inecek olursak “a la carte” telaffuzunu rahatlıkla görebiliriz. Anlamsal olarak baktığımızda da kart üzerinden anlamları ile karşılaşabiliriz. Bu, seçilebilir menü anlamlarına da gelebilmektedir. 

Alakart Menü Nedir?

Alakart menü, müşterilerin dilediklerini sipariş edebildiği bir menü türüdür. Özellikle yüksek fiyatlı ve puanlı mekanlarda karşımıza çıkan bu menü seçeneği. İçecek, yiyecek, tatlı, salata ve aklınıza gelebilecek her türden kategori için ayrı ayrı seçim hakkı sunması ile bilinir.

Söz konusu menü seçeneği, daha önceden oluşturulmuş ve özelleştirilmesi mümkün olmayan menülerden farklı olarak sadece istediğinizi yemenizi sağlayan bir menü seçeneğidir.

İsteklerinizi sipariş ettikten sonra daha önceden belirlenen fiyatlandırmalar üzerinden fiyatlandırılır, yediklerinizi ve içtiklerinizi ona göre ödeyebilirsiniz.

Söz konusu alakart menüler, sağladıkları özgürlükler açısından son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yer almaya başladı. Öyle ki, çoğu zaman yüksek puanlı ve pahalı restoranlarda önümüzde çıkan bu menü seçeneği bazı küçük işletmelerde de karşımıza çıkar durumda.

Başlangıç, Ara sıcak, Ana yemek gibi kavramlar Alakart menü kavramı ile birlikte hayatımıza girmiştir. Yemeklerin içeriğinin de detaylıca yazdığı bu menü çeşidinde müşteriler, dilediklerini istedikleri detaylara göre seçebiliyor, kendilerine göre özelleştirebiliyorlar.

Alakart Menülerde Hangi Tür Yemekler Bulunur?

Alakart menü özellikle hayatımıza

  • Başlangıç,
  • Ara sıcak,
  • Ana yemek,
  • Tatlılar,
  • İçecekler,
  • Salatalar.

Gibi kavramları sokmuş olan menü çeşididir. Söz konusu kategori seçenekleri Alakart menülerde yiyecek ve içecekleri ayırırken sıkça kullanılır.

Daha çok pahalı restoranlarda karşımıza çıkan bu menü çeşidi içeriğinde bulunan yemekler açısından da dikkatleri üzerine çekmektedir. Söz konusu yemeklerin bir sınırı yoktur ancak Alakart olduğunu söyleyen bir işletmenin sunabileceği yemek yelpazesi genellikle şu şekildedir:

  • Başlangıç yemekleri: Çorbalar, salatalar, mezeler ve küçük aperatifler.
  • Ana yemekler: Et, balık, tavuk, deniz canlıları ve sebze yemekleri.
  • Tatlılar: Sütlü, şerbetli ve daha pek çok tatlı seçeneği.
  • İçecekler: Alkollü ve alkolsüz içecekler, kahveler, çaylar.

Alakart menü, genel anlamda dilediğinizi seçerek yiyebildiğiniz geniş bir menü çeşididir. Özellikle daha önceden oluşturulmuş hazır menülere uymadan yemek seçmenize olanak tanıması ile öne çıkar ve bu esnekliği nedeniyle son zamanlarda sıkça tercih edilir.

Özelleştirilebilir menüler kişilerin kendi damak tatlarına göre ana yemek, içecek, tatlı ve ara yemeklerini kararlaştırmalarına imkan tanımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?