21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Beslenme Ve Diyet Hangi Meyvelerde D Vitamini Bulunuyor?

Hangi Meyvelerde D Vitamini Bulunuyor?

D vitamini bulunan meyveler ülkemizin konumundan dolayı birçok insanın merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Jeopolitik konumumuzdan dolayı güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanamamakta ve ek gıdalar ile vitamin depolarımızı kontrol altında tutmak zorundayız.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hangi Meyvelerde D Vitamini Bulunuyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

İnsan sağlığı açısından oldukça önemli olan D vitamini sağlıklı bir bedene sahip olabilmek adına yardımcı olmaktadır. Başta bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan D vitamini pek çok hastalıktan korunabilmemize de olanak sağlamaktadır.  

İnsanlar da güneş dışında D vitamini hangi ek gıdalarla tamamlayabileceklerini merak etmekte ve araştırmaktadır. Özellikle D vitamini bulunan meyveler ve kurutulmuş meyvelerde d vitamini var mı soruları araştırılmaktadır. Sizler de ek olarak D vitaminini hangi meyvelerden alacağınızı merak ediyorsanız yazımızın tamamına göz atabilir ve önerilen meyveleri tüketerek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Hangi Meyvelerde D Vitamini Bulunuyor

Hangi Meyvelerde D Vitamini Bulunur?

Sağlık açısından D vitamini seviyelerinin önemi oldukça büyük görülmektedir. Özellikle kalsiyum ve fosfor emiliminin artmasına destek olduğundan dolayı insan sağlığı açısından D vitamini son derece önemli sayılmaktadır. Kemik ve kas hastalıklarının başlıca sebepleri arasında D vitamini eksikliği görülmekte ve ilerleyen yaşlar ile de kemik rahatsızlıkları ileri boyutlara çıkabilmektedir. Bu gibi çeşitli rahatsızlıkların önüne geçebilmek adına D vitamini eksikliği kontrol altında tutulmalı ve giderilmelidir.

D vitamini bulunan meyveler arasında başlıca avokado, kavun, karpuz, elma, mango, çilek ve muz meyveleri önerilmektedir. Hemen her meyvede genellikle D vitamini bulunsa da yeterli olmadığı için içeriğinde en çok D vitamini barındıran bu meyveler D vitamini eksikliği için önerilmektedir.

Kurutulmuş meyvelerde D vitamini bulunduğundan ve şeker oranı daha da azaldığından dolayı en çok tercih edilen tüketimler arasında yer almaktadır. Özellikle kuru üzüm ve kuru erik D vitamini içeriği bakımından herkes tarafından önerilmektedir.

Kurutulmuş Meyvelerde D Vitamini Bulunur Mu?

Güneşten yeteri kadar D vitamini alamadığınızı düşünüyorsanız ya da kan seviyelerinizde düşüş gözlemleniyorsa hekiminizin önerdiği dozajda ilaç kullanımı sağlayabileceğiniz gibi içeriğinde D vitamini bulunan meyveler de tüketerek D vitamini depolarınızı doldurabilirsiniz. Kurutulmuş meyvelerde D vitamini birkaç meyve dışında önerilmemektedir. Kurutulma işleminden sonra D vitamini içeriğinde barındıran başlıca meyve kuru erik ve kuru üzümdür.

Bu iki ürün kurutulma işleminden sonra da seviyelerinde bir değişiklik göstermediğinden dolayı faydalı görülmektedir. Bunların yanı sıra kuru elma ve kuru çilek meyveleri de D vitamini eksikliği için tercih edebileceğiniz kurutulmuş meyveler arasında yer almaktadır.

Şeker hastalığından dolayı yaş meyve tüketemeyen insanlarında kuru meyveler ile D vitamini eksikliğini giderebilmesi mümkündür.   Kurutulmuş meyvelerde D vitamini olan meyvelerin sayısı az olsa da düzenli tüketim ile vitamin seviyelerinizin yükseldiğini kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz. İçeriğinde D vitamini bulunan meyveler devamlı ilaç kullanmanıza da gerek kalmadan vitamin depolarınızın dolu olmasına katkı sağlamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şecaat Nedir?

Şecaat Nedir?