Sağlıklı bir oruç ibadetinde iftar ve sahurda yenilecek yiyeceklerde; kaliteli ve dengeli beslenmenin önemi oldukça büyükken, susuzluk hissini giderecek besinlerin tercih edilmesi oruçluyken susuz kalmamak ya da daha az susamak için oldukça etkilidir. Peki, Ramazan ayında su tüketimiyle ilgili nelere dikkat edilmelidir?
Susamamak İçin Sahurda Neler Tüketilebilir?
Mübarek Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların, oruçlu oldukları sürede susuzlukla ilgili zorluk yaşamamaları için özellikle sahurda dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
Sahurdan iftara kadar susuzluk riskini en aza indirmek adına, sahurda yenilecek yiyecekler oldukça büyük önem taşır. Örneğin sahurda şeftali, yoğurt veya kefir gibi gıdaların tüketilmesi, oruç tutan kişilerin gün boyunca daha az susuzluk hissetmelerine yardımcı olacaktır.
Bunların yanı sıra, sulu meyveler grubunda yer alan yeşil sebzeler, karpuz, çilek, portakal ve lif bakımından zengin sebzeler, örneğin brokoli, kabak, ıspanak ve balkabağı, kişiye hem tokluk hissi verir hem de uzun süreli susuzluk hissini hafifletir.
Tıpkı susuzluğa karşı faydalı yiyecekler olduğu gibi, susuzluk hissini arttıran yiyeceklerin de bulunduğu göz önünde bulundurulmalı, tuzlu gıdalar, yağlı kızartmalar ve baharatlı yiyeceklerin su ihtiyacını artıracağı unutulmamalıdır.