20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Bilim Teknoloji Altay tankında tarih belli oldu

Altay tankında tarih belli oldu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının yerli motoru için ilk ateşleme faaliyetinin 2021 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini açıkladı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altay tankında tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, Prof. Dr. İsmail Demir liderliğinde kurumun 2020 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı toplantı düzenledi. Toplantı esnasında Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, Altay Ana Muharebe Tankı için BMC POWER tarafından geliştirilen Yerli Güç Grubu BATU’nun ilk ateşlemesinin, 2021 yılı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Altay Ana Muharebe Tankı için Güç Grubu Geliştirilmesi (BATU) Projesi Sözleşmesi, 13 Haziran 2018 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı’nda imzalanmıştı. BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile imzalanan sözleşme kapsamında güç grubu, BMC POWER tarafından geliştirilecek.

Altay Ana Muharebe Tankı, halihazırda Alman menşeli MTU MT883 motoru ile RENK HSWL 295 transmisyonundan oluşan güç grubunu kullanmakta. Almanya’nın güç grubu ile ilgili ambargosundan ötürü Altay Tankı, henüz seri üretime geçemedi.

Bilindiği üzere Altay Ana Muharebe Tankı seri üretim sözleşmesi, 9 Kasım 2018 tarihinde, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC Otomotiv arasında imzalanmıştı. İmzalanan anlaşma kapsamında BMC ilk aşamada, 40 adet ALTAY-T1 ve 210 adet ALTAY-T2 olmak üzere toplam 250 adet ALTAY tankının üretimini gerçekleştirecekti.

Proje kapsamında; ilk seri üretim tank, T0+24’üncü ayda teslim edilecek ve ALTAY-T1 teslimatları T0+39’uncu ayda bitirilecekti. Bununla birlikte, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in direktifleri doğrultusunda sözleşme kapsamında olmayan bir adet ALTAY-T1 konfigürasyonundaki tanıtım tankının, T0+18’inci ayda tamamlanması kararlaştırılmıştı. İlk Altay-T2 tankı ise T0+49’uncu ayda teslim edilecek ve T0+87’nci ayda 250 adet tankın teslimatları tamamlanacaktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ne Paris ne Londra, en gözde İstanbul

Ne Paris ne Londra, en gözde İstanbul