03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Bilim Teknoloji Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA müjdesi

Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA müjdesi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "KIZILELMA'nın seri üretimi başladı. 2026'da 10'dan fazla üretmeyi planlıyoruz" dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA müjdesi
KAYNAK: TRT Haber

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Adana'da gerçekleştirilen programda Bayraktar, 2026 yılına kadar 10'dan fazla Kızılelma'nın havada olacağını müjdeledi.

Selçuk Bayraktar: 2026'da 10'dan fazla KIZILELMA havada olacak

Kızılelma'nın Seri Üretimi Başladı

Selçuk Bayraktar, "Kızılelma'nın seri üretimi başladı. Bir araç ürettik. 2026'da daha yüksek üretim hedefliyoruz, 10'un üzerinde." dedi. Bayraktar, Kızılelma'nın bütün bileşenlerinin Türkiye'de üretildiğini ve sadece jet motorunun Ukrayna'dan geldiğini belirtti. Ayrıca, motor konusunda yurt dışına bağımlılıklarını azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İnsansız Hava Uçağı Eğitimi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, insanların sürekli eğitimden geçmesi gerektiğini vurgulayarak, "İnsansız hava uçağı öyle değil." ifadelerini kullandı. Ayrıca, satrançta dünyanın en iyi oyuncusunu bilgisayarın 20 sene önce yendiğini hatırlatarak, yazılıma yatırım yapmanın önemine dikkat çekti. Bayraktar, yazılıma eğitim verildiğinde birçok pilotun yetiştirilebileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzlanda'nın aday kadrosu açıklandı

İzlanda'nın aday kadrosu açıklandı