22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 1,5 trilyon fit küp doğal gaz! Resmen duyurdular

1,5 trilyon fit küp doğal gaz! Resmen duyurdular

Malezya petrol şirketi Petroliam Nasional Bhd ve ABD merkezli ortağı Hess Corp, Faz 3 projesinde ilk doğal gaz üretimini gerçekleştirdi. Söz konusu projedeki 10 doğal gaz sahasından tahmini brüt geri kazanılabilir 1,5 trilyon fit küp gaz elde edilmesi bekleniyor.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1,5 trilyon fit küp doğal gaz! Resmen duyurdular

Malezya petrol şirketi Petroliam Nasional Bhd (Petronas) ve ABD merkezli ortağı Hess Corp, Faz 3 projesinde ilk doğal gaz üretimini gerçekleştirdi. Söz konusu projedeki 10 doğal gaz sahasından tahmini brüt geri kazanılabilir 1,5 trilyon fit küp gaz elde edilmesi bekleniyor.

Ulusal petrol şirketine göre, 26 Eylül Pazartesi günü Malezya Yarımadası'nda Petroliam Nasional Bhd (Petronas) ve ABD merkezli ortak girişimi (JV) ortağı Hess Corp, kısa bir süre önce kıyıdan 290 kilometre uzakta bulunan Block PM302'de Kuzey Malay Havzası (NMB) Faz 3 projesinde ilk gaz üretimini gerçekleştirdi. Petronas yaptığı açıklamada, "Block PM302, Hess Corp'un yan kuruluşu Hess Exploration and Production Malaysia BV tarafından %50 iştirak hissesi ile, kalan %50'ye sahip olan Petronas Carigali Sdn Bhd ile ortaklaşa işletilmektedir." dedi.

2019 yılında onaylanan NMB Faz 3 projesi hakkında Petronas, "Blok PM302'den günde 100 milyon fit küp (MMscfd) doğal gaz tedariki ekleyen ve toplam üretimi 400 MMscfd'ye getiren yeni Bergading-B Kuyu Başı Platformunun kurulumunu içeriyor." ifadelerini kullandı.

Petronas Malezya Petrol Yönetimi (MPM) Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohamed Firouz Asnan yaptığı açıklamada, Hess Corp ve Petronas'ın tam potansiyelini ortaya çıkarmak için NMB projesini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Ayrıca Asnan "Bu, her iki ortak için de önemli bir kilometre taşı, çünkü NMB Faz 3 projesi, Malezya Yarımadası'nın artan talebin ortasında gaz arzını sürdürmenin anahtarıdır. Pandemi sırasında zorlukların üstesinden gelmek için Block PM302 tarafları ve hizmet sağlayıcıları arasındaki yakın işbirliği, Malezya yukarı akış ekosisteminin genel direncini yansıtan bu başarılı tamamlamayı sağladı." dedi.


1,5 trilyon fit küp doğal gaz
PM302 ve PM325 bloklarından oluşan NMB projesi, tahmini brüt geri kazanılabilir kaynağı 1,5 trilyon fit küp doğal gaz ve 20 milyon varilden fazla kondensat ile keşfedilen 10 doğal gaz alanından oluşan uzun ömürlü bir doğal gaz varlığı bulunuyor.

Malezya Yarımadası açıklarında bulunan Kangsar doğal gaz sahası 2018'de keşfedildi. Ayırıca ilk gazın 2022'nin üçüncü çeyreğinde hedeflenmesiyle yakın zamanda onaylanmış NMB Faz 4A gelişiminin bir parçasıdır. Sahanın geliştirilmesi için ise, Hess Malaysia ve Petronas Carigali geçen yıl birleştirmek için bir anlaşma başlığı imzaladı.

Petronas, MPM aracılığıyla Malezya'daki petrol kaynaklarının koruyucusudur. Bu yetki ile MPM, Malezya'daki petrol düzenlemelerini yönetir ve ülkedeki arama ve üretim faaliyetlerinin yönetimini sağlar.

Kaynak: Star Gazetesi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Personel alıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Personel alıyor