20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya AB ülkesinden Biden'a çağrı: İddialara cevap ver

AB ülkesinden Biden'a çağrı: İddialara cevap ver

ABD'nin Demokrat başkan adayı Joe Biden hakkındaki yolsuzluk iddialarına değinen Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Biden'a cevap verme çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB ülkesinden Biden'a çağrı: İddialara cevap ver

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın, Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yaptığını ve 8 yıl boyunca Orta Avrupa ve özellikle de Ukrayna ile ilgilendiğini söyledi.

Biden'in oğlunun Ukraynalı enerji firmasının başkanlığını yaptığı dönemle ilgili çok ciddi yolsuzluk iddialarının olduğuna dikkat çeken Szijjarto, söz konusu dönemde Biden'in ABD başkan yardımcılığı görevinde olduğunu ve çok sık bir şekilde Ukrayna'yı ziyaret ettiğini söyledi.

"Siyasi nüfuzunu kullandı"

Szijjarto, "Joe Biden, oğlu ve oğlunun yönettiği şirketin çıkarı için siyasi nüfuzunu nasıl kullandığı, Ukrayna Başsavcısının görevden alınması için Ukrayna hükümetine ve devletine neden baskı uyguladığı, bu görevden almanın Joe Biden'ın oğlunun enerji anlaşmalarıyla ilgili soruşturmaların tamamen durdurulmasıyla nasıl bir ilgisi olduğuna cevap vermeli." dedi.

Biden'a çağrıda bulundu

Biden'in seçim kampanyasında Orta Avrupa'yı gündeme getirdiğini, Polonya ve Macaristan'ı haksız yere eleştirdiğini öne süren Szijjarto, Biden'ın öncelikle hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap vermesi gerektiğini söyledi.

ABD'de Demokrat başkan adayı Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Hunter Biden'ın Ukraynalı enerji firması ile ilişkilerine müdahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcıyı kovmaları için Ukrayna'ya baskı yaptığı söyleniyor.

Biden dün yaptığı açıklamada, "Belarus'ta, Polonya'da, Macaristan'da ve totaliter rejimlerin yükseldiği yerlerde neler olduğuna bir bakın. Bu Başkan dünyanın bütün haydutlarını kucaklıyor." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman'da 118 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da 118 ev karantinaya alındı