18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya ABD orman yangınlarıyla boğuşuyor

ABD orman yangınlarıyla boğuşuyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyaletinde 24, California eyaletinde ise 12 büyük orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD orman yangınlarıyla boğuşuyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

ABD'nin batısı, özellikle Oregon ve California eyaletlerinde şiddetli orman yangınlarıyla karşı karşıya. Oregon'da 24 yangın, California'da ise 12 yangın söndürme ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen kontrol altına alınamadı. Oregon'daki Durkee yangını, 17 Temmuz'da yıldırım düşmesi sonucu başladı ve Baker ile Malheur County'de büyük bir alanın kül olmasına neden oldu. Yangın söndürme çalışmalarını desteklemek amacıyla federal fonlar devreye girdi. Alevlerin yerleşim yerleri için tehlike oluşturduğu belirtilirken, Interstate-84 otoyolunun bazı bölümleri trafiğe kapatıldı.

Hawarden Yangınında Evler Hasar Gördü, İki Kişi Yaralandı

California'da Lake yangınında 38,664 dönümlük alanın küle dönmesiyle büyük bir yıkım yaşandı. Pazar günü havai fişekler nedeniyle başlayan Hawarden yangını ise Riverside'da büyük zararlara yol açtı. 527 dönümlük alanın kül olduğu yangında en az 7 ev hasar gördü, 2 kişi yaralandı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun çabaları sürüyor ve şu ana kadar %40'ı kontrol altına alındı.

Kanada'da 25 Bin Kişi Tahliye Edildi

Komşu ülke Kanada'da da orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Alberta eyaletinde Jasper Milli Parkı'nda çıkan yangın, parktaki ve çevredeki yerleşim yerlerinde bulunan yaklaşık 25 bin kişinin tahliye edilmesine neden oldu. Parktaki rezervasyonlar iptal edilirken, parkı ziyaret eden ve parkta kalan 15 bin kişi ile mevsimlik işçiler de tahliyeden etkilendi. Alberta'da 170'ten fazla orman yangınıyla mücadele ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Yunan bakana tepki!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Yunan bakana tepki!