18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Biden'ın adaylık tartışmalarında gözler parti içi mekanizmada

Biden'ın adaylık tartışmalarında gözler parti içi mekanizmada

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adayı olması, "tıbbi gerekçelerle" yarıştan çekilme ihtimalinin gündeme gelmesi, muhtelif senaryoların şekillenebileceği konusunu önemli hale getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden'ın adaylık tartışmalarında gözler parti içi mekanizmada
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerine ilişkin aday belirleme süreci devam ediyor. Iowa'da başlayan ve Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti aday adaylarının kendi partileri içinde başkan adayı olmak için yarıştığı ön seçim süreci haziranda sona erdi.

Biden, Delegelerin Desteğini Kazandı

Demokrat Parti aday adaylarından Joe Biden, rakipleri arasında öne çıkarak geniş bir delegenin desteğini kazandı. Demokratik Ulusal Komite'de (DNC) başkan adayı resmen belirlenecek.

Biden'ın Çekilme İhtimali

Sağlık durumu ve performansı nedeniyle eleştirilere maruz kalan Biden'ın başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Destekçileri ve bağışçılar arasında çekilme baskıları artıyor.

Biden'ın kendi isteğiyle çekilmesi halinde DNC'de yeni bir aday belirleme süreci başlayacak. Delegelerin çoğunluğunun oy vermesi gerekecek.

Eğer Biden adaylıktan çekilirse DNC, yeni bir aday belirlemek için oylama yapacak. Süper delegelerin de oy kullanma hakkı olacak.

Adaylığın Kesinleşmesi İçin Zorunlu Destek

Biden'ın adaylığının kesinleşmesi için belirli bir delegelerin desteğini alması gerekiyor. Ancak bu desteğin kesin olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Michelle Obama ve Kamala Harris, Biden'ın adaylığı durumunda yedek aday olabilecek isimler arasında konuşuluyor. Ancak net bir açıklama henüz yapılmadı.

Anayasa'nın 25. ek maddesi, bir başkanın görevden alınması durumunda başkan yardımcısının geçici olarak göreve gelmesini düzenliyor. Bu sürecin uygulanması için kabine üyelerinin desteği gerekiyor.

Biden, tartışmalı performansı ve sağlık endişeleri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Destekçileri ve parti üyeleri, Biden'ın yarışta kalıp kalmayacağı konusunda belirsizlik yaşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek: "Ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor"

Mehmet Şimşek: "Ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor"