24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bill Gates olacakları sıraladı

Bill Gates olacakları sıraladı

Microsoft kurucusu Bill Gates, Omicron varyantı nedeniyle kış tatilini iptal ettiğini belirterek, "Önümüzdeki aylar zorlu geçebilir ancak doğru adımları atarsak, tüm pandeminin 2022 yılında sonlanması söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bill Gates olacakları sıraladı

Dünyanın en ünlü bilim insanlarından ve Microsoft’un patronu olarak bilinen Bill Gates, tüm dünyayı yavaş yavaş etkisi altına almaya başlayan yeni tip koronavirüs Omicron varyantı hakkında konuştu. Gates, kış tatilini Omicron varyantı yüzünden iptal ettiğini itiraf ederken, yeni dalganın ne zaman sonlanabileceği ile ilgili tahminlerinden de söz etti.

Bill Gates, kış tatilini virüs nedeniyle iptal etmiş
Geçtiğimiz günlerde bir resmi açıklama yayınlayan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülke genelinde Omicron görülme oranının yüzde 73’e ulaştığını açıklamıştı. Son olarak Teksas eyaletine bağlı Harris Country’den gelen ilk Omicron kaynaklı ölüm haberiyle birlikte iyiden iyiye alarm durumuan geçildi.

COVID-19 ölüm riski
Bu hafta içerisinde resmi Twitter hesabı aracılığıyla bir açıklama yayınlayan Microsoft’un patronu Bill Gates, Omicron varyantından endişe ettiği için bu Kış’a dair hemen hemen bütün planlarını iptal ettiğini belirtti.

Gates, pandeminin tam da sona erdiğini düşündüğümüz zamanlarda, en zorlu dönemece girmiş olabileceğimizi belirtirken, şu an en yakın arkadaşlarının Omicron varyantı koronavirüse yakalandığını da itiraf etti. Bununla birlikte Gates, Mart ayına doğru yeni dalganın sona ermesini beklediğini de sözlerine ekledi.

İşte Bill Gates’in yaptığı açıklamalar:


“Her şeyin normale döndüğünü düşündüğümüz günlerde pandeminin en zorlu sürecine girmiş olabiliriz. Omicron hemen hemen her eve uğrayacak ve şu an yakın arkadaşlarım bu virüse yakalandı. Birçok tatil planımı iptal ettim. Omicron, tarihteki birçok virüsten hızlı yayılıyor ve çok yakında tüm dünyada karşımıza çıkacak.

İyi haber şu ki Omicron çok hızlı yayılıyor ve ülkede dominant hale geldiğinde en fazla 3 ay içerisinde sona erecektir. Önümüzdeki aylar zorlu geçebilir ancak doğru adımları atarsak, tüm pandeminin 2022 yılında sonlanması söz konusu olabilir.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ile BAE arasında milyarlık güzergâh

Türkiye ile BAE arasında milyarlık güzergâh