19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Çağrı yaptı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bizimle namaz kılmaya bekliyoruz

Çağrı yaptı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bizimle namaz kılmaya bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitabının Rusça çevirisi büyük ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabı Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'e hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Moskova'ya davet eden Gaynuttin, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rusya Müslümanlarıyla namaz kılmaya bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çağrı yaptı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bizimle namaz kılmaya bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı daha adil bir dünya mümkün isimli itabın Rusça çevrisi geçtiğimiz hafta Rus okurlarla buluştu.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'i ziyaret etti.

Elçi Samsar, Rusya'da büyük ilgiyle karşılanan kitabı Ravil Gaynutdin'e hediye etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ADALET" VURGUSU

Mehmet Samsar burada yaptığı önemli açıklamada, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün' adı altında, malumunuz uluslararası ilişkilerde daha adil, daha kalıcı bir barışı sürdürülebilir barışı tesis etmek amacıyla özellikle buradaki en önemli organ olan Birleşmiş Milletler (BM) bakımından bir takım değişiklikler yapılabilir fikrini Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta bunları söyledi biliyorsunuz. Bunları son olarak da bir kitapta dile getirdi." şeklinde konuştu.

Kitap için teşekkürlerini sunan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Başkan Erdoğan'ı Rusya'da görmek istediklerini söyledi. Gaynutdin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Moskova'ya davet etti.

GAYNUTDİN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I RUSYA MÜSLÜMANLARIYLA NAMAZ KILMAYA BEKLİYORUZ

Gaynutdin, "Kendisine Rusya Müslümanları, Moskova Müslümanları 'Allah razı olsun' diye dua eder her zaman. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanımız, Vladimir Putin ile beraber büyük camimize geldi açılışına katıldı, güzel bir konuşma yaptı.

Biz bugün de kendisini bekliyoruz. 8 sene oldu, kendisinin Moskova Büyük Camii'ne gelip, Rusya Müslümanları'na hitap edip, Rusya Müslümanları ile namaz kılmasını bekliyoruz." dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE PUTİN AİLEVİ DEĞERLERE VE MANEVİYYATA SAHİP ÇIKIYOR"

Diğer yandan Gaynutdin, A Haber'e özel açıklamalarda da bulundu. Gaynutdin, "Rusya Müslümünları adına dostumuz, Rusya Müslümünları'nın dostu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey'i Türkiye Cumhurbaşkanı görevine yeniden seçilmesi dolayısıyla içtenlikle kutluyorum.

Biz Rusya Müslümanları aslında tüm Rusya halkının da yaptığı gibi Türkiye'deki seçimleri dikkatle izledik ve Türkiye'de yapılan bu seçimlerin ne kadar adil, dürüst ve demokratik yapıldığına tanık olduk. Biz Türk halkının kendi lideri Recep Tayyip Erdoğan Bey'e güvendiğini ve geleceğe yönelik plan ve vaatlerini yerine getirmesini istediğini gördük. Türk halkı kendi Cumhurbaşkanı'na destek verdi, onun yanında yer alacağını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin'in tüm dünyada ailevi değerlere ve maneviyyata sahip çıkmaları bu değerlerin hem Rusya'da hem Türkiye'de ve hem de tüm dünyada korunacağına dair bize umutlar veriyor." mesajını verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PKK/YPG'nin sızma girişimi engellendi

PKK/YPG'nin sızma girişimi engellendi