21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Çin'den Bitcoin uyarısı!

Çin'den Bitcoin uyarısı!

Çin Merkez Bankası Tüketici Koruma Bürosu başkan yardımcısı Yin Youping, Bitcoin ile ilgili çok kritik bir uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin'den Bitcoin uyarısı!

Çin Merkez Bankası Tüketici Koruma Bürosu başkan yardımcısı Yin Youping, Bitcoin'in yasal bir para olmadığını ve Çin vatandaşlarının ondan uzak durması gerektiğini söyledi.

Mayıs ayında Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara sert bir yasaklama operasyonu başlatan Çin'den en büyük kripto parayla ilgili yeni bir açıklama geldi. Çin Merkez Bankası Tüketici Koruma Bürosu başkan yardımcısı Yin Youping, Bitcoin'in yasal bir para olmadığını ve Çin vatandaşlarının ondan uzak durması gerektiğini söyledi.

Kripto paralara karşı son birkaç senedir vâr olan olumsuz tavrını Mayıs ayında son noktaya getiren ve adeta tüm ülkede kripto paraları ve madenciliğini yasaklayan Çin, bu konuda geri adım atmaya niyetli gözükmüyor.

“Herkes kripto paralardan uzak durmalı”
Çin'den düzenli olarak haber geçen 8BTCnews'ün ülke medyasına dayandırdığı kaynaklara göre Çin Merkez Bankası Tüketici Koruma Hakları Bürosu'ndan Bitcoin ile ilgili yeni bir uyarı açıklaması geldi. Kurumun başkan yardımcısı olan Yin Youping, Bitcoin'in hiçbir değeri olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin gibi sanal paralar yasal değildir ve arkasında onları destekleyen hiçbir değer yoktur. Halkımıza tekrardan bunu hatırlatmak istiyoruz. Sanal para bağlantılı işlemler tamamen spekülatif yatırımlardır. Herkes bu konuda riskin büyüklüğünün farkında olmalı, kripto paralardan uzak durmalı ve ceplerini korumalıdır”

Hatırlanacağı üzere, son birkaç senedir kripto paralara olumsuz bakan Çin, bu sene fiyatların ciddi şekilde artması ve tüm dünyada ilginin büyümesiyle tarzını sertleştirmişti. Mayıs ayında ise üst düzey yetkililerin düzenlediği bir toplantının ardından kripto paralara karşı sert yaptırımların alınacağı belirtilmişti.

Bu açıklamalar TESLA CEO'su Elon Musk'ın “Bitcoin madenciliği çevre için iyi değil. Bitcoin ile satışı durduruyoruz” sözleriyle de birleşince, en büyük kripto paranın fiyatında çok büyük bir düşüş yaşanmıştı. Çin'de ise madencilik tesislerinin büyük bölümü kapatılmış ve madenciler başta Kuzey Amerika bölgesi ve Kazakistan gibi ülkeler olmak üzere başka yerlere göç etmek zorunda kalmışlardı.

Kaynak: uzmancoin.com

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avustralya'dan BioNTech kararı

Avustralya'dan BioNTech kararı