21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Çin’den ülkenin süper zenginlerine ültimatom!

Çin’den ülkenin süper zenginlerine ültimatom!

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkenin süper zenginlerine bir uyarıda bulunarak, devletin artan eşitsizliği gidermek için ülkedeki serveti yeniden dağıtacağını ve “aşırı gelirleri ayarlacağını” söyledi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin’den ülkenin süper zenginlerine ültimatom!

Resmi devlet haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin Komünist Partisi'nin merkezi mali ve ekonomik işler komisyonunun düzenlediği bir toplantıda yetkililere, hükümetin varlıkların "sosyal adalet" adına herkese yeniden dağıtılacağı bir sistem kurması gerektiğini söyledi.

Jinping, yetkililere hükümetin 'aşırı yüksek gelirleri düzenlemesi ve yüksek gelirli grupları ve işletmeleri topluma daha fazla dönmeye teşvik etmesi gerektiğini' bildirdi.

Komisyon, ayrıca yeni varlıklı girişimci sınıfının yükselişiyle ilgili parti merkez komitesindeki hoşnutsuzluk raporlarının ardından Çin'in politika yapımının ana odak noktası haline gelen "ortak refah gündemini" sürdüreceğini söyledi.

Ancak bununla birlikte Xi’nin açıklamaları, Pekin'in teknolojiden eğitime kadar çeşitli sektörlerde ülkenin en büyük özel şirketlerini dizginlemek için yaptığı kapsamlı bir baskının ortasında geldi.

NTV'de yer alan habere göre analistler, Çin'in en büyük teknoloji gruplarından biri olan oyun ve sosyal medya şirketi Tencent'in ikinci çeyrek karında bir sıçrama bildirdiği için sosyal taahhütlerini genişleteceğini söylemesinin dikkate değer olduğunu söylemişti.

Ancak, bu ayın başlarında, şirketin oyunları devlet medyasında “manevi afyon” olarak damgalandı ve bu, çocukların oyunlara erişimi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırmasına yol açtı. Yine de, düzenleyici bir baskının etkisine ilişkin korkulara rağmen, Tencent, gelirlerde yüzde 20'lik bir artışın ardından Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde net kârını yüzde 29 artarak 6, 6 milyar dolara ulaşmasıyla beklentileri karşıladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilim Kurulu üyesinden tepki! 'Şarlatanlar'

Bilim Kurulu üyesinden tepki! 'Şarlatanlar'