20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Darbeci Hafter'in ‘kalesi'ne operasyon: Birlikleri esir alındı

Darbeci Hafter'in ‘kalesi'ne operasyon: Birlikleri esir alındı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, başkent Trablus'un güneyindeki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in ‘kalesi' olarak bilinen Terhune'ye operasyon başlattı. Operasyonda Hafter birliklerinin esir alındığı bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Darbeci Hafter'in ‘kalesi'ne operasyon: Birlikleri esir alındı

Libya'daki hükümet güçleri, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Terhune kentini geri almak için ülkenin doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerine karşı operasyon başlattı.

Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, başkent Trablus'un 65 kilometre güneydoğusundaki Terhune kentini geri almak için Hafter milislerine karşı operasyon başlattığı bildirildi.

UMH'ye bağlı isminin gizli kalmasını isteyen askeri bir kaynak, Hafter milislerinin başkente yönelik saldırılarında merkez olarak kullandıkları Terhune kentine birden fazla cepheden operasyon başlattıklarını duyurdu.

Terhune kenti darbeci Hafter'in ‘kalesi’ olarak biliniyor.

Hükümet güçlerinin, Hafter milislerini başkente yönelik saldırılarında harekat ve lojistik merkezleri olarak kullandıkları Giryan kentinden Haziran 2019'da çıkarmalarının ardından, Terhune, Hafter milislerinin toplanma ve ikmal noktası olarak öne çıkmıştı.

BM, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Libya'da savaşan taraflara 22 Mart'ta "insani ateşkes" önerisinde bulunmuştu.

UMH öneriyi kabul etmiş, Hafter tarafı da çağrıyı kabul ettiğini duyurmuş fakat dakikalar içinde Trablus'a roketli saldırı gerçekleştirmişti.

Libya'da ilk Kovid-19 vakasının 23 Mart'ta tespit edilmesinden bir gün sonra Hafter milisleri, başkent Trablus'un yerleşim bölgelerine son dönemdeki en yoğun saldırılarından birini gerçekleştirmişti

UMH askeri birlikleri 25 Mart'tan itibaren "sivillerin hayatını korumak için" savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçtiklerini ve "Barış Fırtınası Operasyonu"nu başlattıklarını açıklamıştı.

Hükümet güçleri, 13 Nisan'da ülkenin batısındaki 8 yerleşim yerinden Hafter milislerini çıkartarak, yaklaşık 3 bin kilometre karelik alanı milislerden temizlediklerini duyurmuştu.

LİBYA'DA SON DURUM: UMH TARHUNE’DE HAFTER BİRLİKLERİNİ ESİR ALDI

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus’un güneyindeki Terhune'ye başlattığı operasyonda kentte ilerleyişini sürdürüyor. UMH'ye bağlı kaynaklar, Terhune kenti yakınlarında El-Hatim kampında gayri meşru silahlı güçlerin lideri Hafter'in birliklerinden 12’sinin esir aldığını açıkladı. Operasyonda, Hafter’in 16 birliği esir alınırken; 8'i de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mario Lemina favori 11'ini açıkladı

Mario Lemina favori 11'ini açıkladı