21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Darbeci Sisi'yi tedirgin eden gelişme!

Darbeci Sisi'yi tedirgin eden gelişme!

ABD’de siyahi vatandaş George Floyd’un öldürülmesi sonrası başlayan olaylarda, Mısır piramitlerinin inşasına ilişkin tartışmalar patlak verdi. Bazı aktivistler, piramitlerin yapımı sırasında kölelerin çalıştırıldığını öne sürerek yıkılmasını talep etti. Yaşanan durum darbeci Sisi yönetiminde paniğe neden oldu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Darbeci Sisi'yi tedirgin eden gelişme!

ABD’de siyahi vatandaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren gösteriler, Mısır piramitlerinin inşasına ilişkin tartışmaları da yeniden gündeme getirdi.

Sosyal medyada bir grup aktivist, İngiltere'nin Bristol şehrinde köle taciri Edward Colston'un heykelinin yıkıldığı gibi Mısır Piramitleri’nin de yapımında kölelerin zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle yıkılmasını istedi.

Bazı aktivistler, Afrika’dan Amerika kıtasına 80 bin kişiyi taşıdığı söylenen Colston’un heykelinin yıkımı hakkında yorum yaparak, ‘zorla çalıştırılan köleler tarafından inşa edilen piramitlerin’ yıkılması gerektiğini ifade etti.

Piramitlerin inşasıyla ilgili yorumlar arttıkça İngiltere gazetelerinde yer alan ve piramitlerin köleler tarafından yapıldığı görüşünü destekleyen eski haberler de paylaşıldı.

Mısırlı eski bakan karşı çıktı
Ancak Mısır eski Antik Eserler Bakanı ve Mısır bilimci Zahi Havas, ‘piramitlerin inşasıyla ilgili saçma mitler’ olarak nitelendirdiği bu iddiaları yalanladı.

Havas, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Piramitlerin kölelere zorla yaptırıldığı iddiası çok saçma. Çünkü piramitlerin yapımında çalışan işçilerin mezarları da hemen piramitlerin yakınında bulunuyor. Eğer zorla çalıştırılan köleler olsalardı, bu şekilde gömülmezler, piramitlerin yakınında mezarları olmazdı. Bu mezarlar, piramitlerin Yukarı Mısır ve Nil Delta’sındaki büyük ailelerin yanından gelen işçiler tarafından inşa edildiğini ve bu ailelerin işçi ücretlerini ödediğini gösteriyor. Piramitlerin inşa edildiği dönemde kölelerin varlığına ilişkin hiçbir kanıt yok.”

Eski Eserler İskenderiye Ofisi Müdürü Hüseyin Abdulbasir ise, “Piramitleri inşa eden işçilerin mezarları ve Vadi el-Carf papirüsleri, piramitlerin zorla çalıştırma ile inşa edilmediğinin en büyük kanıtıdır” dedi.

Abdulbasir, piramitlerin inşasında 20 yıl boyunca yaklaşık 20 bin işçinin yer aldığını söyleyerek, “Piramitler ulusal bir projeydi. Arkeolojik kanıtlar, işçilerin nasıl yaşadığını ve hatta piramitlerin yanına gömüldüğünü gösteriyor” şeklinde konuştu.

"Uzaylılar tarafından yapıldığına dair inanç da var"
Bazı insanlar, başta Keops Piramidi olmak üzere piramitlerin uzaylılar tarafından yapıldığı gibi efsanelere inanıyor.

Abdulbasir buna da değinerek, “Dünyanın ‘7 Harikası’ arasında günümüzde ayakta kalan tek yapı olan Keops Piramidi hakkındaki efsaneler, yapının büyüklüğü ve şu an mevcut tüm teknolojiyle bile böyle bir piramit inşa etmenin çok zor olmasıyla ilgili. Özellikle ABD’de piramitlerin uzaylılar tarafından inşa edildiği gibi batıl inançlar var. Bu efsanelerin hiçbir temeli yok” yorumunda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'nin talebine Bakan Koca'dan ret

CHP'nin talebine Bakan Koca'dan ret