03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Gerginlik tırmanıyor! Ürdün, İsrail ve İran'ı uyardı

Gerginlik tırmanıyor! Ürdün, İsrail ve İran'ı uyardı

Ürdün Dışişleri Bakanı, İsrail-Iran gerginliğinde tarafları uyardı. Ülkenin güvenliğine karşı yapılan her türlü tehdide karşı kendini savunacağını belirtti. Ayrıca Orta Doğu'da ateşkes çağrısı yaptı. Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü, İran'ın İsrail'e saldırısını engellediğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gerginlik tırmanıyor! Ürdün, İsrail ve İran'ı uyardı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'e atılan İran füzelerinin ülkesinin hava sahasını ihlal etmesinin ardından İsrail ve İran'ı uyardı. Safadi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak" ifadelerini kullandı.
 

Ateşkes anlaşması çağrısı

Ürdün’ün "güvenliğine, istikrarına ve vatandaşlarının emniyetine yönelik her türlü tehdide karşı kendisini tüm imkanlarıyla savunacağını" belirten Safadi, “Ürdün bu tutumunu İran ve İsrail'e açıkça bildirmiştir” dedi.
Safadi, ayrıca Orta Doğu'daki “bu tehlikeli tırmanışı durdurmak” için hem Gazze hem de Lübnan'da ateşkes anlaşmaları yapılması çağrısında bulundu.
 

Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü, dün İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısında hava kuvvetlerinin ve hava savunma sistemlerinin İran’a ait füzeleri ve insansız hava araçlarını engellediğini bildirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyabet hastalarına lezzetli ve sağlıklı seçimler: Kan şekerini dengede tutuyor!

Diyabet hastalarına lezzetli ve sağlıklı seçimler: Kan şekerini dengede tutuyor!