22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Gündemi sarsan çıkış! Rusya bunu yapabilir

Gündemi sarsan çıkış! Rusya bunu yapabilir

Forbes dergisi, Rusya’nın, dünyanın ilk insansız nükleer denizaltısını geliştirebileceğini belirtti. Dergi, ABD’nin bu tarz silahları geliştirmek için gereken teknolojilerden yoksun olduğunu kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gündemi sarsan çıkış! Rusya bunu yapabilir

Rusya’nın dünyanın ilk insansız nükleer denizaltısını geliştirmeye hazır olduğunu belirten Forbes dergisi, ABD’nin bu tür silah geliştirmek için gereken teknolojilere sahip olmadığını kaydetti.

Haberde, ABD denizaltı filosunun üstünlüğünün, denizaltıların seyir süresi ve mürettebat sayısı olduğuna işaret edilirken Rus denizaltı mürettebatının daha az sayıda olduğu belirtilirken, "Ama eğer robotik alanındaki devrimin dünyayı insansız denizaltılar geliştirmeye zorlamaya başlarsa avantaj Rusya’ya geçer" dendi.

Rusya’da geliştirilen Poseidon denizaltı aracına dikkat çeken Forbes, saldırıdan sonra geri dönüşü öngörülmediği için ‘silah’ olarak nitelendirdiği bu aracın nükleer motora ve çok güçlü nükleer başlığa sahip olduğunu, bu yüzden Batı medyasında ‘kıyamet günü silahı’ adını aldığını hatırlattı.

Haberde ayrıca uzun süreli operasyonlar için tasarlanan ve bağımsız çalışabilen yeni denizaltı reaktörüne dikkat çeken Forbes, böylelikle Rusya’nın nükleer türbin jeneratörlerini drone teknolojisi ile birleştirerek dünyanın ilk insansız nükleer denizaltısını üretmek için tüm imkanlara sahip olduğunu vurguladı.

İnsansız aracın, mevcut denizaltılara kıyasla daha etkisiz ama kesinlikle çok daha ucuz olacağının altını çizen dergi, insansız denizaltılarının kısıtlı misyon süresine sahip olacağını ifade etti.

Batı ülkelerinin yeni reaktör geliştirebilmesi için çok daha fazla zamana ve maddi kaynaklara ihtiyacı olduğunu belirtilen haberde, Rusya’nın diğer tüm ülkelerden çok daha erken insansız denizaltılar elde edeceği kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'den Mustafa Akıncı'nın sözlerine sert tepki

AK Parti'den Mustafa Akıncı'nın sözlerine sert tepki