20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Hükümeti hedefe koydular: ABD ile Türkiye arasındaki denge oyunlarında en büyük kaybeden…

Hükümeti hedefe koydular: ABD ile Türkiye arasındaki denge oyunlarında en büyük kaybeden…

Türkiye'nin NATO Zirvesi'nin kazananı olduğunu yazan Yunan basını, Atina hükümetini eleştirdi. Yunanistan'ın ABD bağımlılığının olumsuz yansımalarının an meselesi olduğunu belirten Yunan basını, ABD ile Türkiye arasındaki denge oyunlarında en büyük kaybedeninin Yunanistan olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hükümeti hedefe koydular: ABD ile Türkiye arasındaki denge oyunlarında en büyük kaybeden…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi kapsamındaki görüşmesinin etkisi Yunanistan'da yankılanmaya devam ediyor.

NATO'dan çıkan sonuçları değerlendiren Yunan basını, "Ortaya çıkan ve Atina'yı ilgilendiren iki ana konu var: Birincisi, Erdoğan'ın kazanıp kazanmadığı... ikincisi, Yunanistan'ın kazanıp kazanmadığı" ifadelerini kullandı.

Haberde, Türkiye'nin İsveç, FETÖ, PKK ve Türk savunma sanayiye yönelik ambargo konularında istediğini alarak zirvenin kazananı olduğu vurgulandı.

Yunan dış politikasının Amerikan dış politikası ekseninde ilerlemesini eleştiren Yunan basını, Yunanistan'ın ABD bağımlılığının olumsuz yansımalarının an meselesi olduğunu belirtti.

Batı'nın Türkiye'yi kendi tarafında tutma karşılığında Ankara'ya daha fazla taviz vereceği bu durumun Yunanistan üzerinde baskıyı daha da artıracağından bahsedildi.

ABD ile Türkiye arasındaki denge oyunlarında en büyük kaybedeninin Yunanistan olduğunu belirten Yunan basını, "Yunanistan sanki Türkiye'nin Batı'dan uzaklaşmasından herkesten daha endişeliymiş gibi davranıyor. Yunan davranışını "Stockholm sendromu " perspektifinden inceleyelim. Türkiye'yi stratejik rakip olarak tanımayan, bölgede önceliğini kaderci bir şekilde kabul ettiğimiz hegemon bir ülke gibi davranıyoruz" yorumunda bulundu.

ABD'nin işe yaramaz malzeme diye çöpe attığı silahları Yunanistan'ı envantere eklediğini yazan Yunan basını, Atina hükümetini uyararak şu ifadeleri kullandı;

Yunanistan hükümeti, Türkiye'de olup bitenlerin ulusal güvenliğimiz için stratejik bir tehdit oluşturduğunu anlamayı reddediyor. Yunanistan başka ülkelere bağımlı olduğu sürece, beyaz bir gün ağarmayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TSK'dan nokta operasyon! Terörist Bilal Onat etkisiz hale getirildi

TSK'dan nokta operasyon! Terörist Bilal Onat etkisiz hale getirildi