16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İspanya'dan, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı

İspanya'dan, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, uluslararası topluma, İsrail'e silah sevkiyatını derhal askıya alması yönünde çağrıda bulunarak, "Uluslararası toplumun uyanmasının ve (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun güç kullanarak yeni bir bölgesel düzen dayatma talebine karşı kararlılıkla hareket etmesinin zamanı geldi." dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspanya'dan, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, "World in Progress Barcelona" adlı etkinlikte konuşan Sanchez, Orta Doğu'daki son gelişmelere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sanchez'den Uluslararası Topluma Çağrı

Orta Doğu'daki çatışmaların üzerine eğilmeyi vurgulayan Sanchez, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e (BM) destek çağrısında bulundu ve İspanya'nın yaptığı gibi İsrail'e silah sevkiyatını durdurması gerektiğini belirtti.

"Uyanma Zamanı Geldi" Diyor Sanchez

Sanchez, "Uluslararası toplumun uyanması gerekiyor ve Netanyahu'nun bölgesel düzeni değiştirme çabalarına karşı kararlı bir tutum sergilemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sanchez'ten Netanyahu'ya Tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun UNIFIL'in Lübnan'dan çekilmesi talebine tepki gösteren Sanchez, "İspanya, Netanyahu'nun bu açıklamasını kesinlikle kınamaktadır. UNIFIL'in Lübnan'dan çekilmesi kabul edilemez." dedi.

İki Devletli Çözüm Tek Çıkış Yolu Olabilir

Sanchez, Orta Doğu'daki çatışmaları sonlandıracak tek olası çözümün iki devletli bir yapı olduğunu vurgulayarak uluslararası düzenin ortak normlar üzerine kurulması gerektiğini savundu.

Netanyahu'ya Karşı Sanchez'in Duruşu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun UNIFIL'in Lübnan'dan çekilmesi talebine karşı çıkan Sanchez, Netanyahu'nun bu talebinin geri çevrilmesi gerektiğini belirtti.

İsrail-UNIFIL Gerilimi

UNIFIL, İsrail ordusunun yaptığı saldırılar sonucunda yaralanan barış gücü askerlerine ilişkin bilgi verirken, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları bölgedeki gerilimi artırmıştı. Netanyahu'nun talepleri ve Sanchez'in tepkisi arasındaki gerilim devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zimbabve ve Zambiya'da ilk maymun çiçeği vakaları tespit edildi

Zimbabve ve Zambiya'da ilk maymun çiçeği vakaları tespit edildi