09 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail'de manşetler 'Erdoğan'ın drone ordusu!'

İsrail'de manşetler 'Erdoğan'ın drone ordusu!'

İsrail Dışişleri Bakanı bu kez Türkiye'nin NATO'dan atılmasını istedi, Ankara'nın askeri ve politik gücünü sayfasına taşıyan yerel medya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde oyun değiştiren bir silah olduğunu belirtiyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'de manşetler 'Erdoğan'ın drone ordusu!'

Yediot Ahronot 'Erdoğan askeri adım atmayacak ancak başka ciddi kaygılar var' başlığını attı, Türkiye'nin İsrail'e karşı savaşan herkese yardım edeceği ya da silah sağlayacağı yönünde endişeler bulunduğunu yazdı.

Tel Aviv'deki kaygıları sıralayan Yediot Ahronot'a konuşan eski Türkiye büyükelçisi Finni Avivi, Ankara'nın Birleşmiş Milletler, uluslararası arena veya NATO'daki gücüyle İsrail'e zarar verme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Avivi, "Türkiye'nin Erdoğan'ın ima ettiği faaliyetlerinden daha fazla korkardım, askeri düzeyde değil politik düzeyde. Türkiye politik düzeyde daha güçlü" dedi.Yediot Ahronot, Batılı ülkelerin Erdoğan'ın açıklamaları karşısında sessiz kalmasının İsrail'de hayal kırıklığına yol açtığını, Türk lideri kınayan tek kişinin Hollandalı aşırı sağcı Geert Wilders olduğunu aktardı.

'DIŞİŞLERİ KORİDORLARINDA DAHİ ÇOK ŞAŞIRDILAR

'Ekonomi gazetesi Globes 'Erdoğan işgal tehdidinde bulundu: Bu alışılmadık mesajın arkasında ne var ve Türkiye'nin askeri gücü nedir?' başlıklı haberinde 'Erdoğan'ın sözleri ciddiye alınmalı mı?' sorusunu sordu.

Ankara'nın Hamas'ın yakın dostu olduğunu hatırlatan Globes, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e saldırmasının şaşırtıcı olmadığı yorumunu yaptı. Haberde, "Ancak, Dışişleri Bakanlığı koridorlarında dahi Erdoğan'ın sözlerini duyunca çok şaşırdılar" denildi.

Türk liderin memleketi Rize'de İsrail açıklamalarını yaptığını öne çıkaran Globes, Rize'nin rastgele bir yer olmadığını ve aile köklerinin bu şehirde olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan Türkiye uzmanı Dr. Chai Eitan Cohen, Erdoğan'ın sözlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasının ardından geldiğini belirtip kamuoyu önünde Türkiye'den azar yiyen Filistin lideri Mahmud Abbas'ın yakın zamanda Türk meclisine hitap edeceğini söyledi.

Dünyada sekizinci sırada olan Türk ordusunun birçok temel göstergede 17'inci sıradaki İsrail ordusundan üstün olduğunu kaydeden Globes, yalnızca F-35 savaş uçaklarıyla İsrail'in hava kuvvetlerinde önde olduğunu savundu.

Maariv'teki haberin başlığı 'Ciddiye aldığın için-Erdoğan'ın tehditleri ne kadar gerçekleşecek?' oldu, gazete İsrail'in eski Türkiye Büyükelçisi Alon Liel'in görüşleri sayfaya taşındı. Eski büyükelçiye göre, Türkiye halihazırda İsrail'e savaşan güçlere finansal veya askeri kaynak sağlayabilir, Gazze Şeridi'ne destek için Mısır sınırını kullanabilir.


Israel Hayom gazetesi 'Erdoğan Orta Doğu'daki çatışmalara böyle müdahale ediyor' başlığını attığı haberde, İsrail'i işgalle tehdit eden Türk liderin kendine güveninin arttığı yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini 'alışılmadık bir açıklama' diye niteleyen gazete, Türk liderin Orta Doğu'nun en büyük ordularından birinin başkomutanı olduğunu yazdı.

Gazeteye göre, Türk ordusunun özellikle günümüzde en fazla öne çıkan unsuru oyunun kurallarını değiştiren silah 'Erdoğan'ın 'drone ordusu.' Türklerin silahlı insansız hava araçlarını Suriye'deki savaşta kullandığını, Libya'da ise General Halife Hafter'e bağlı güçlerin Türklerin yardımıyla gelişmiş drone saldırılarına uğradığını aktardı. 'Ukrayna'dan Etiyopya'ya' ara başlığı kullanılan haberde Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı 'amiral gemisi' olarak nitelendi ve Bayraktar TB2'nin Ukrayna'dan Etiyopya'ya dünyanın dört bir yanındaki çatışmalarda Ankara'nın parmak izi haline geldiği vurgulandı.Israel Hayom, 'Türkiye'nin Akdeniz havzası ve Arap dünyasındaki agresif tavırları Osmanlı İmparatorluğu'nun anılarını canlandırıyor' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin tropikal meyve ihracatı 70 ülkeyi buldu

Türkiye'nin tropikal meyve ihracatı 70 ülkeyi buldu