25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İsrail'den Cibaliye'ye hava saldırısı

İsrail'den Cibaliye'ye hava saldırısı

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında 150’den fazla kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'den Cibaliye'ye hava saldırısı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırıları sonucu 10 ev vuruldu, saldırılarda en az 150 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

Saldırılarda Büyük Kayıp

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bu saldırılarda 150’den fazla Filistinli öldü veya yaralandı. Ancak İsrail’in saldırıları ve bölgedeki çalışmaların engellenmesi nedeniyle ölü ve yaralıların taşınmasında büyük zorluklar yaşanıyor.

Kurtarma Çalışmaları Engelleniyor

İsrail ordusu, En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi ve diğer birçok aileye ait evleri hedef alarak, bölgedeki yerleşimlerin tamamını bombaladı. Gazze'nin kuzeyinde sivil savunma ve sağlık hizmetlerinin yürütülmesini engelleyen İsrail’in bu hamlesi, yaralıların naklini imkansız hale getiriyor.

"Generaller Planı" ve Zorla Göç

Cibaliye Mülteci Kampı ve çevresine 5 Ekim’den itibaren yoğun saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, 6 Ekim’de kara harekâtı başlattı. Bu adımların, İsrail’de “Generaller Planı” olarak bilinen Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine yönelik bir stratejinin parçası olduğu düşünülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapasite kullanım oranı ekimde yüzde 74,9 oldu

Kapasite kullanım oranı ekimde yüzde 74,9 oldu