24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail’le BAE’nin arasına F-35 girdi

İsrail’le BAE’nin arasına F-35 girdi

BAE, İsrail’in ‘Batı Yaka’yı ilhak’ını durdurmak için anlaşma yaptığını iddia etse de gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Normalleşme anlaşmasına göre ABD, Abu Dabi’ye F-35 verecek, Tel Aviv de buna rıza gösterecekti. Ancak sözünü tutmayan İsrail, BAE’nin F-35 almasına onay vermeyince Abu Dabi, yapılacak ABD-İsrail ve BAE üçlü toplantısını iptal etti.      

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail’le BAE’nin arasına F-35 girdi

Barbar İsrail’in anlaşma ve hukuk tanımadığı gerçeği bir defa daha ortaya çıktı...

ABD kuklası Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE) İsrail’le normalleşme anlaşması yapıp büyük tepki çekerken, Abu Dabi yönetimi, İsrail’in yalancı ve sözünde durmadığını yeni anladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BAE ile ABD arasındaki F-35 anlaşmasına karşı çıkmasının ardından, BAE’nin İsrail ve ABD ile cuma günü yapılacak üçlü toplantıyı iptal ettiği öne sürüldü. 

ABD Axios internet sitesinin konuyla ilgili 3 kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail ile BAE arasında “ilişkilerin tamamen normalleşmesine” yönelik varılan anlaşmanın ardından, BAE’den sürpriz bir adım geldi. BAE, Netanyahu’nun ABD ile BAE arasındaki F-35 konusunda yapılacak bir anlaşmaya karşı çıkmasının ardından, cuma günü yapılacak İsrail-ABD-BAE üçlü toplantısını iptal etti.

F-35 ve İHA alabilecekti
ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft’ın İsrail ve BAE’li mevkidaşlarını BM’de bir toplantıya çağırdığını anımsatan kaynaklar, Netanyahu’nun F-35 anlaşmasına karşı çıkmasının ardından BAE’nin İsrail’e bir mesaj göndermek için bu toplantıyı iptal ettiğini belirtti. 

Kaynaklar, toplantının iptaline ilişkin Craft ve Beyaz Saray’ı bilgilendirdiğini de sözlerine ekledi. İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından ABD’nin BAE’ye F-35 ve gelişmiş insansız hava aracı satışının önünün açıldığını yazmıştı.

Söz konusu haberlerin ardından İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Başbakan (Netanyahu) başından beri İsrail ile barış anlaşması yapan Arap ülkeleri de dahil olmak üzere Ortadoğu’daki tüm ülkelere F-35 ve diğer gelişmiş silahların satışına karşı çıkmıştır” ifadesine yer verilmişti. 

Pompeo, açık kapı bıraktı 
Öte yandan; dün Netanyahu ile görüşen  ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, BAE’ye F-35 satışına açık kapı bırakarak, “BAE ile 20 yıldan fazla güvenlik ilişkimiz var. BAE’ye ihtiyaç duyduğu ekipmanların sağlanması sürecini gözden geçirmeye devam edeceğiz. Bunu İsrail’e verdiğimiz sözü koruyarak yerine getireceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tansiyon yükseldi! Füzelerle sınıra dayandılar

Tansiyon yükseldi! Füzelerle sınıra dayandılar