20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Japon Bakan Yardımcısı Iwai: Türkiye ile dostluğumuz tarihi

Japon Bakan Yardımcısı Iwai: Türkiye ile dostluğumuz tarihi

'Afet Risklerinin Azaltılması Türk-Japon Ortak Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Japon Bakan Yardımcısı Shigeki Iwai, Japonya ve Türkiye'nin, sıkıntılı zamanlarda birbirlerine yardım eden tarihi dostlar olduğunu söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japon Bakan Yardımcısı Iwai: Türkiye ile dostluğumuz tarihi

Türkiye ve Japonya'nın afet konusundaki iş birliği çerçevesinde, "Afet Risklerinin Azaltılması Türk-Japon Ortak Semineri" düzenlendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, seminer, AFAD ile Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı tarafından Japonya'nın Ankara ve Türkiye'nin Tokyo büyükelçiliklerinin katkılarıyla çevrimiçi yapıldı.

Afet önleme politikalarındaki güncel eğilimlerin paylaşıldığı seminerde, sunumların ardından Türk ve Japon firmaları, afet önlemede geliştirdikleri son teknolojileri aktardı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, seminerde yaptığı konuşmada, Van depreminde yardıma koşan ancak hayatını kaybeden Dr. Miyazaki'yi andı.

Aynı sene Japonya'daki depremde en uzun süre çalışan ekibin AFAD olduğunu anımsatan Çataklı, "Bu olaylar sonrasında Türk halkı, Japon kardeşlerinin katkı ve desteklerini unutmamıştır. Japon halkı da Türk kardeşlerinin desteklerine minnettar kalmıştır. Depremler konusunda ortak bir kaderi paylaşan Japonya ile Türkiye, sıkı bağlarla birbirine bağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Japon Bakan Yardımcısı Sayın Shigeki Iwai ise 2020'nin iki ülke arasındaki dostluğun temel taşlarından olan Ertuğrul kazasının 130. yılı olduğunu anımsatarak, o zamandan beri, Japonya ve Türkiye'nin, sıkıntılı zamanlarda birbirlerine yardım eden tarihi dostlar olduğunu belirtti.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise 2020'de Türkiye'de yaşanan afetleri ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Elazığ depremi, AFAD'ın karantina çalışmaları, Bursa ve Giresun selleri ile İzmir depremine de değinen Güllüoğlu, İzmir depremine ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ersin Tatar'dan Doğu Akdeniz çıkışı: Artık şartlar değişti

Ersin Tatar'dan Doğu Akdeniz çıkışı: Artık şartlar değişti