30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya NATO, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya Reaksiyon Gücü birliklerini konuşlandırıyor

NATO, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya Reaksiyon Gücü birliklerini konuşlandırıyor

NATO, Reaksiyon Gücünün 200 üyesinin Kosova ve Kuzey Makedonya'ya konuşlandırılmasına başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya Reaksiyon Gücü birliklerini konuşlandırıyor

NATO'nun Müttefik Mukabele Gücü'nün yaklaşık 200 üyesi, NATO'nun Kosova'daki misyonu KFOR'un hazırlık durumunu ve desteğini artırmayı amaçlayan tatbikatlar yürütmek üzere 30 Eylül - 16 Ekim tarihleri ​​arasında Batı Balkanlar'a konuşlandırılacak.

KFOR tarafından yayınlanan basın açıklamasında, bu yılın Temmuz ayında kurulduğundan bu yana ilk kez bir EDF biriminin konuşlandırıldığı belirtiliyor.

"Yaklaşık 50 kişilik bir askeri birlik Kosova'da olacak ve yaklaşık 150 kişilik bir ileri komuta düğümü Kuzey Makedonya'da yer alacak. Görevlendirilen personel, yüksek düzeyde hazırlıklı olmak ve yeteneklerini test etmek için eğitim faaliyetleri yürütecektir. ARF personelinin bir kısmı, tutumunun önemli ölçüde güçlenmesi durumunda, KFOR'un lojistik, altyapı ve operasyonel destek ihtiyaçlarının belirlenmesi görevi ile geçici olarak KFOR misyonunun komuta ve kontrol yapılarına entegre edilecektir." açıklamada diyor.

ARF'nin bu konuşlandırılması, Stratejik Yedek Gücün (SRF) Kosova'da devam eden konuşlandırılmasıyla birlikte, NATO'nun bölgede barış ve istikrarı koruma konusundaki kararlılığı ve güçlü kararlılığına dair açık bir mesaj göndermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş, Avrupa sonrası Kayserispor karşısında: İlk 11'ler belli oldu

Beşiktaş, Avrupa sonrası Kayserispor karşısında: İlk 11'ler belli oldu