08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Putin'i çıldırtacak gelişme! 'Türkiye'den FIRTINA Obüsü alacağız' diyerek duyurdular

Putin'i çıldırtacak gelişme! 'Türkiye'den FIRTINA Obüsü alacağız' diyerek duyurdular

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i tedirgin edecek bir gelişme yaşandı. Bir ülke Türkiye'den FIRTINA Obüsü alacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin'i çıldırtacak gelişme! 'Türkiye'den FIRTINA Obüsü alacağız' diyerek duyurdular

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2023 yılının Mayıs ayında 554 milyon 395 bin 850 dolar ihracat yapan Türk Savunma ve Havacılık Sektörü, 2023 yılının Haziran ayında ise 334 milyon 375 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.

   
Sektör geçen senenin aynı ayına göre 'lik bir artış gerçekleştirdi. Haziran ayının ihracat rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Türk Savunma ve Havacılık Sektörü'nün 2023 yılının ilk 5 ayında toplamda 2 milyar 378 milyon 199 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiği görüldü.

 Böylece sektör, 2023 yılı için hedeflediği 6 milyar dolar çıtasına adım adım yaklaşıyor.

   
İhracat her geçen gün artarken bu kez Türkiye'nin yerli üretimi FIRTINA Obüsü'ne talip olundu.

   
Savunmasanayist'te yer alan habere göre, Ukrayna, Türkiye’den T-155 FIRTINA Obüsü tedarik etmeyi hedefliyor. Açıklama, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli Tuğgeneral Oleksiy Hromov’dan geldi.

   
Ukrinform’a açıklamalarda bulunan Ukraynalı Tuğgeneral, “Archer (İsveç yapımı obüs) ve FIRTINA gibi Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından henüz kullanılmayan yeni sistemlerin gelmesini bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu. Tuğgeneral Hromov’un açıklamaları, ülkede geniş yankı buldu.

   
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından muharebe sahasında aktif olarak kullanılan T-155 FIRTINA 155mm’lik Kundağı Motorlu Obüsü’nün, daha önce Ukrayna’ya sevk edileceğine yönelik herhangi bir açıklama olmamıştı. Dolayısı ile Türk makamlarının Ukrayna’ya FIRTINA Obüsü tedarikine izin verip vermediği, verdiyse de kaç adet obüsün Ukrayna’ya sevk edileceği bilinmiyor.

   
SavunmaSanayiST.com tarafından derlenen bilgilere göre; halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde, 300’den fazla T-155 FIRTINA Obüsü bulunuyor. Öte yandan Türk savunma sanayii, çok daha gelişmiş özelliklere sahip FIRTINA-II Obüsü‘nün üretim ve teslimat faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı için toplam 140 adet Yeni Nesil FIRTINA Kundağı Motorlu Obüs (KMO) Sistemi üretilmesi planlanıyor.

   
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır ötesi harekatlarda da aktif olarak kullanılan FIRTINA Obüsü, MKE MOD 274 TAHRİP mühimmatı ile yaklaşık 40 kilometre menzile ulaşabiliyor. Öte yandan Roketsan ve MKE bünyesinde, T-155 FIRTINA için hem güdümlü hem de uzun menzilli mühimmat geliştirme çalışmaları devam ediyor.

   
Şu ana kadar Türkiye, Ukrayna’ya; Bayraktar TB2, BMC KİRPİ, COBRA-II, Kişisel Koruyucu Ekipman, TR-122 Roket ve TRLG-230 Karadan Karaya Füze Sistemi gibi bir dizi savunma teçhizatı sevk etti. Ancak dönemde ‘açık kaynaklara yansıyan’ muharip bir ürün sevkiyatı gerçekleştirilmedi. Öte yandan halihazırda birçok ülke, Ukrayna’ya 155mm’lik obüs sevkiyatında bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polat Alemdar'ın sağ kolu Cahit'in son hali şaşırttı

Polat Alemdar'ın sağ kolu Cahit'in son hali şaşırttı