22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rusya yeni hedefini açıkladı

Rusya yeni hedefini açıkladı

Rusya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Sergei Rudskoi, "Güçlerimiz, esas hedefe odaklanacak, o da Donbas'ın tamamen bağımsız hale getirilmesi" dedi  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya yeni hedefini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı işgal ile ilgili konuşan Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Sergei Rudskoi açıklamalarda bulundu. Rudskoi, "Güçlerimiz, esas hedefe odaklanacak, o da Donbas'ın tamamen bağımsız hale getirilmesi" dedi.Rudskoi, yaptığı açıklamada Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer şehirlerin hedefe alınmasının, Ukrayna ordusunun dikkatini dağıtma stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.Genelkurmay başkanı yardımcısı Rudskoi, "Operasyonumuzun ilk fazının hedefine ulaşıldı. Ukrayna ordusunun gücü önemli ölçüde azaldı ve bu da esas hedefimize odaklanmamıza yaradı: Donbas'ı bağımsızlığa kavuşturmak" dedi.

"Rusya amacına ulaşamadı"
Savaşınbaşladığı bir ay içinde kayda değer bir toprak kazanımı elde edemeyen Rusya'dan gelen bu açıklama ile ilgili olarak ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, "Bir aylık savaşmanın ardından sınırlı ölçekte toprak kazanımı elde edilmesi, Moskova'nın potansiyel olarak hedef değiştirmesine yol açtı" yorumunu yaptı.Ukrayna ordusunun Rusya'nın ilerleyişini durdurduğuna dikkat çekilirken, Rusya'nın Ukrayna'yı "silahsızlandırma" ve "Nazilerden temizleme" amacının da gerçekleşmediğine vurgu yapıldı.

 "Bütün hedeflere ulaşılana kadar operasyon devam edecek"
Ukrayna'yı birçok koldan kuşatan ve birçok bölgeye saldıran Rus ordusunun üst düzey ismi Rudskoi, operasyonun başarılı geçtiğini söylerken, Moskova'nın bazı yerleri ele geçirmek için henüz karar vermediğini de dile getirdi. Rudskoi, "Bütün hedeflere ulaşılana kadar operasyon devam edecek" derken, bunun için bir zaman çizelgesi sunmadı.Rudskoi, savaşta 1351 Rus askerinin öldüğünü ve 3835 askerin ise yaralandığını söylerken, Rus güçlerinin Moskova yanlısı ayrılıkçı Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin yüzde 93'ünün ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin ise yüzde 54'ünün kontrol altında olduğunu aktardı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öldürülen Rus general sayısı belli oldu

Öldürülen Rus general sayısı belli oldu