27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Sınır Tanımayan Gazetecilerden İsrail'e 4. kez suç duyurusu

Sınır Tanımayan Gazetecilerden İsrail'e 4. kez suç duyurusu

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), düzenledikleri eylemlerde son bir yılda Filistin'de 130'dan fazla gazeteciyi öldürmesini kınadıkları İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine 4'üncü kez suç duyurusunda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sınır Tanımayan Gazetecilerden İsrail'e 4. kez suç duyurusu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Madrid'deki Mayor Meydanı'nda bir araya gelen RSF üyeleri, basına karşı en kısa sürede işlenmiş en büyük katliamın Filistin'de yaşandığını belirtti.

Eylemciler, "tam bir dokunulmazlık altında olan İsrail'in öldürmeyi, uluslararası toplumun da hiçbir sonuç vermeyen girişimlerle bu ülkenin yaptıklarına izin vermeyi bırakmasını" istedi.

Okunan manifestoda, "Gazze'de bu hızla gazeteci öldürülmeye devam edilirse yakında bölgeden haber verecek kimse kalmayacak. Gazeteci cinayetleri ve medyaya yönelik saldırılar, savaş suçu teşkil etmektedir. Gazetecilerin korunması, uluslararası hukuka saygı göstermeyenlerin işlediği suçların cezasız kalmasıyla mücadele etmekle başlar." ifadeleri kullanıldı.

"İsrail, katliamlarının haber yapılmasına hiçbir zaman izin vermedi"

Son bir yılda 4'üncü kez UCM'ye öldürdüğü gazeteciler nedeniyle İsrail hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilerek, "İsrail, son bir yılda Filistinli gazetecileri öldürmekle kalmadı, aynı zamanda onları keyfi olarak gözaltına aldı, kötü muameleye maruz bıraktı, hapse attı. Al Jazeera televizyonunun merkezlerini kasıtlı olarak yok etti ve bunları kapatmak için sansür yasaları uyguladı. İsrail, yabancı basının Gazze'ye girip gerçekleştirdiği katliamların haber yapılmasına hiçbir zaman izin vermedi." görüşü paylaşıldı.

RSF, 59 basın kuruluşuyla "basın özgürlüğüne, bilgi edinme hakkına, uluslararası insani ve insan haklarına saygı gösterilmemesi" sebebiyle İsrail'in AB ile ortaklık anlaşmasının askıya alınması çağrısında bulundu.

"Gazeteciler, haber verebilmek için hayatlarını ortaya koyuyor"

RSF İspanya Başkan Yardımcısı Edith Rodriguez Cachera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in uluslararası toplumun gözleri önünde 130'dan fazla gazeteciyi öldürmesi tamamen insanlık dışıdır." dedi.

Açık hava hapishanesine dönüşen, milyonların bir taraftan diğer tarafa gitmek zorunda kaldığı Gazze'de insanların açlık, susuzluk ve insani temel gereksinimleriyle mücadele ettiklerine dikkati çeken Cachera, "Gazeteciler, haber verebilmek için hayatlarını ortaya koyarak çok zor şartlarda yemeden, içmeden çalışıyor." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jose Mourinho: Son dakikaları kendimiz için biraz zora soktuk

Jose Mourinho: Son dakikaları kendimiz için biraz zora soktuk