21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Trump'ın kararının ardından ilk yorum

Trump'ın kararının ardından ilk yorum

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin örgüte maddi yardımları durdurma kararı almasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trump'ın kararının ardından ilk yorum

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararını değerlendirdi. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Ortak bir tehdide karşı birlikte mücadele etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu kararı üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.

"ABD dışındaki ülkelerden daha fazla destek isteyeceğiz"
Covid-19'u dayanışma ile yeneceklerini vurgulayan Ghebreyesus, "DSÖ'nun faaliyetlerinin son gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Ghebreyesus, ABD dışındaki üyelerinden ve ortaklarından daha fazla destek isteyeceklerini belirtti.

DSÖ'ye yapılan eleştirilere de cevap verdi
DSÖ Başkanı, örgüte yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak da, "Şüphesiz ilerleme sağlanması gereken alanlar tespit edilecek. Hepimiz bu süreçten bazı dersler çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?
Trump DSÖ'ye sağlanan fonu durdurmuştuABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü basın toplantısında, "Çin'in tezlerini savunmakla" ve "Vuhan'da salgının nasıl yayıldığına ilişkin güvenilir bir soruşturma yapmamakla" suçladığı DSÖ için, "Onca yılın ardından artık en temel görevini yerine getiremeyen Dünya Sağlık Örgütü sorumlu tutulmalıdır." ifadesini kullanmıştı.

Örgütün adeta Çin için çalıştığını ileri süren Trump, "Bugün yönetimime, Dünya Sağlık Örgütüne sağladığımız fonu durdurma talimatı veriyorum. Herkes orada neler döndüğünü biliyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu karar dünyanın önde gelen sağlık uzmanları tarafından çok ve tehlikeli bir adım diye nitelenip kınanırken, Birleşmiş Milletler de bu yüzden çok daha fazla insanın öleceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sokağa çıkma yasağına uymayanları öldürdüler

Sokağa çıkma yasağına uymayanları öldürdüler