21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Çoğunluğu Türk toplam 80 sivilin bulunduğu cami bombalandı

Çoğunluğu Türk toplam 80 sivilin bulunduğu cami bombalandı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde içinde Türkiye vatandaşlarının da içinde bulunduğu, çocuklar da dahil 80'den fazla kişinin bulunduğu caminin bombalandığını duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çoğunluğu Türk toplam 80 sivilin bulunduğu cami bombalandı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Mariupol kentinde içinde Türkiye vatandaşlarının da içinde bulunduğu, çocuklar da dahil 80'den fazla kişinin bulunduğu caminin bombalandığını duyurdu.

Bakanlığın paylaştığı Twitter mesajında "Muhteşem Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan Camii Rus işgalciler tarafından bombalandı" açıklamasında bulunulurken, camiden aralarında çocukların da bulunduğu çoğunluğu Türkiye vatandaşı 80'den fazla kişi olduğu ifade edildi.

Bombardımanın tam olarak ne zaman yapıldığı ve ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi paylaşımında bulunulmadı.

CAMİYE DOĞRU İLERLEMİŞLERDİ

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Andryuşçenko, 12 gündür kuşatma altında olan kentte çatışmaların camiye doğru ilerlediğini belirtmişti.

Andryuşçenko şunları söyledi:

"Rusya hükümetimizin mesajlarını dikkate almıyor bu yüzden Türk hükümetinin Rusya ile iletişime geçerek durmalarını sağlamasını umuyoruz. Türk vatandaşlarını tahliye operasyonuna hazırız fakat bunun gerçekleşebilmesi için saldırının durması lazım. Bunun için de Türkiye'nin bize yardım etmesi gerekiyor, Türk hükümetinin müdahalesi olmadan saldırıların duracağına inanmıyorum."

Rus Tass haber ajansında yer alan habere göre ise Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı yetkililerin kentteki sivillerin çıkışına ve yardım konvoylarının girişine izin vermediğini açıkladı.

Kuşatma öncesi AFP'ye konuşan caminin imamı Mehmet Uce, cami binasının sağlam olduğunu ve bodrum katına gıda stokladıklarını belirtmişti.

Öte yandan ajansın aktardığına göre, İnsani koridor oluşturma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandığı için Türkleri tahliye etmek için gönderilen iki otobüs geçen haftadan beri bekliyor. AFP'ye konuşan ve çocuğu, eşi ve dört akrabası camide olan İsmail Hacıoğlu, patlamaların camiye yaklaştığını ve caminin hedef alınmasından korktuklarını söyledi. 

Salih Cihan tarafından 2005 yılında, Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan'ın anısına inşa edilen caminin içinde Türk İslam Kültür Merkezi bulunuyor.

UKRAYNALI BELEDİYE BAŞKANI: "34'Ü ÇOCUK 86 TÜRK VATANDAŞI BİR CAMİDE MAHSUR"

İngiliz basınından The Telegraph'ta yer alan Reuters haber ajansı kaynaklı habere göre; Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, Rus güçlerinin saldırıları sonrasında 34'ü çocuk 86 Türk vatandaşının bir camide mahsur kaldığını öne sürdü.

BAKAN YARDIMCISI İDDİALARI DOĞRULAMIŞTI

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla iddiaları doğrulayarak, şunları söyledi:

"Tam şu anda Rusya ordusu Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan anısına yapılmış Muhteşem Cami’yi bombalıyor. Camide Türk vatandaşları dahil birçok yetişkin ve çocuk bombardımandan saklanıyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye başardı!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye başardı!