24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Ukrayna'dan Moldova'ya geçen Türkler: 'Çok şükür çıktık'

Ukrayna'dan Moldova'ya geçen Türkler: 'Çok şükür çıktık'

Ukrayna’dan ayrılarak Moldova üzerinden Türkiye’ye gelen Türk vatandaşları yaşadıklarını anlattı. Sınırda yaşadığı zorlukları anlatan Tugay Karademir, "Yaklaşık 2 haftadır takip ediyoruz. Erken tahliye talep etmiştik fakat olmadı. Biz çok şükür çıkabildik" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna'dan Moldova'ya geçen Türkler: 'Çok şükür çıktık'

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasının ardından Ukrayna'da yaşayan yerli halk ve yabancı vatandaşların ülkeden ayrılışı sürüyor. Toplu taşıma ve araçlarla Moldova sınırına gelen insanlar, sınırda uzun bir bekleyişin ardından Moldova'ya geçiyor. Moldova'da konuksever yerel halkın yiyecek-içecek ikramıyla karşılanan vatandaşlar, otobüslerle ülkenin ve Avrupa'nın dört bir yanına dağılıyor. Sınıra gelen Türkler de Türkiye'ye dönüyor. Sınıra gelen Türk vatandaşları yaşadıklarını anlattı.

"Ukrayna askerleri tarafından darp edildim"

Sınırda yaşadığı zorlukları anlatan Tugay Karademir, "Yaklaşık 2 haftadır takip ediyoruz. Erken tahliye talep etmiştik fakat olmadı. Biz çok şükür çıkabildik. Başımıza olaylar geldi. Telefonumu Ukrayna askerlerine kaptırdım ve darp edildim. Video çekmediğime rağmen video çektiğim iddia edildi. Uzun süre aç kaldık, gıda bulamadık. Biz bir şekilde kurtulduk kalan arkadaşlarımız var, yeğenlerimiz var. Metro duraklarında kalıyorlar, sığınaklarında kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Herkes kurtulmaya baksın"

Geride kalanlara bir an önce Ukrayna'yı terk edip kurtulmalarını tavsiye eden Samet Direk ise, "İnsanlar zorluk çekiyor buraya gelmek için. Bir sürü aşamadan geçiyor. Trende yerde koridorda yatan insanlar vardı. Arkadaşımın da dediği gibi biz buraya bir şekilde geldik. Orada hala maruz kalan insanlar var. Onların gelmesini istiyoruz. Buradan sesimizi duyurmayı çalışıyoruz tek isteğimiz bu. Kimse zor durumda kalmasın herkes kurtulmaya baksın. Tek isteğimiz bu" şeklinde konuştu.

"Bir günde 3 kere yer değiştirdik"

Bombardıman yüzünden bir günde 3 kere yer değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Oktay Yıldırım ise, "Ukrayna'nın içinde bulunduğu durum belli. Çok zor şartlardan geçiyoruz. Düzelmesi için biz de dua ediyoruz ama istemeden yaşadığımız olaylar var. Halen daha saldırılar devam ediyor. Bir günde üç defa yer değiştirdiğimizi biliyorum. Çok yakınımızda bomba mı çatışma mı ne olduğunu bilmediğimiz olaylar yaşadık. Hiç yaşamadığımız şeyleri yaşadık açıkçası" sözleriyle durumun ciddiyetini anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Yılmaz, meclis toplantısında 'Çevik Ekibine' teşekkür etti

Başkan Yılmaz, meclis toplantısında 'Çevik Ekibine' teşekkür etti