18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya UNICEF: Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten beri 143 Filistinli çocuk öldürüldü

UNICEF: Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten beri 143 Filistinli çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da toplam 143 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UNICEF: Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten beri 143 Filistinli çocuk öldürüldü
KAYNAK: Anadolu Ajansı

UNICEF'in son raporuna göre, 7 Ekim 2023 tarihinden önce ve sonra işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Filistinli çocukların sayısına dair çarpıcı veriler paylaşıldı.

Öldürülen Çocuk Sayısında Artış

Rapora göre, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da toplam 143 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi. Aynı raporda, bu tarihten önceki 9 ayda ise 41 Filistinli çocuğun öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

Yaralı Çocuk Sayısı Artıyor

7 Ekim 2023'ten sonraki 9 aylık dönemde, öldürülen çocuk sayısında %250'lik bir artış yaşandığı vurgulandı. Aynı süreçte, 440'tan fazla Filistinli çocuğun gerçek mermilerle yaralandığı kaydedildi.

Çocukların Endişe Dolu Hayatı

Raporda, Batı Şeria'da yaşanan çatışmaların çocuklar üzerindeki etkilerine de değinildi. Çocukların günlük hayatlarını korku içinde geçirdikleri ve can güvenliklerinden endişe ettikleri belirtildi.

Hak İhlallerine Son Verme Çağrısı

UNICEF raporunda, çocuklara yönelik hak ihlallerine derhal son verilmesi gerektiği vurgulandı. Uluslararası hukuk kurallarına riayet edilmesi gerektiği ifade edildi.

UNICEF İcra Direktörü'nden Açıklama

Raporda adı geçen UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, Filistinli çocukların uzun süredir şiddetin hedefi olduğunu belirterek, şiddetin sona ermesi gerektiğini söyledi.

Russell, çocukların ihtiyacı olanın şiddetin derhal durdurulması ve kalıcı bir siyasi çözüme ulaşılması olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Karakaya: Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz şuuru; Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak duruşu ile yankı bulmuştur

MHP'li Karakaya: Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz şuuru; Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak duruşu ile yankı bulmuştur