21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yeni Zelanda’da terör saldırısı planlamak artık suç sayılacak

Yeni Zelanda’da terör saldırısı planlamak artık suç sayılacak

Yeni Zelanda’da önceki yasalara göre suç sayılmayan "terör saldırısı planlamak veya hazırlığını yapmak" eylemi, parlamentoda kabul edilen yeni Terörle Mücadele Mevzuatı Tasarısı ile suç kapsamına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Zelanda’da terör saldırısı planlamak artık suç sayılacak

Yeni Zelanda Adalet Bakanı Kris Faafoi, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Zelandalıları terörist faaliyetlerden korumak için güvenlik birimlerine daha fazla yetki veren Terörle Mücadele Mevzuatı Tasarısı'nın parlamentodan geçmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Yeni terörle mücadele yasasındaki en büyük değişikliğin, ‘‘terör eylemi planlamak veya hazırlığında bulunmanın suç olarak kabul edilmesi’’ olduğunu vurgulayan Bakan Faafoi, “Tasarı, terörizmin sürekli gelişen doğasıyla mücadele etmek için yasalarımızı güçlendiriyor ve Yeni Zelandalıları daha iyi korumak için terörle mücadele mevzuatımızda uzun süredir yer alan boşlukları kapatıyor.” ifadesini kullandı.

Terörle Mücadele Mevzuatı Tasarısı, Başbakan Jacinda Ardern liderliğindeki İşçi Partisi ve ana muhalefetteki Ulusal Partinin desteğinde 98 evet oyuyla meclisten geçerken 22 milletvekilinin ise ret oyu kullandığı açıklandı.

Nisan 2021’de meclise sunulan, ardından 5 Mayıs’ta Adalet Komisyonuna gönderilen tasarısının görüşülmesi, Auckland kentinde bir teröristin bir alışveriş merkezinde 6 kişiyi bıçakla yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmesinin ardından hızlandırılmıştı.

New Lynn, alışveriş merkezinden aldığı bıçakla 3 Eylül'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, her an saldırı yapabileceği endişesiyle polis tarafından 53 gün takip edildiği ancak yürürlükteki yasaların terör saldırısı planlamayı veya hazırlığını yapmayı suç saymamasından dolayı emniyet güçlerinin bir şey yapamadığı kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş garantili yazılım okulunun ikincisi Kocaeli'de açıldı

İş garantili yazılım okulunun ikincisi Kocaeli'de açıldı