16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yunanistan'ın Mavi Vatan korkusu! Masada savunma planı var: Çareyi yine Batı'da arıyorlar

Yunanistan'ın Mavi Vatan korkusu! Masada savunma planı var: Çareyi yine Batı'da arıyorlar

Türkiye'nin yeni kabinesinin açıklanmasının ardından Yunan basınında Ankara'nın olası Yunanistan planları irdeleniyor. Türkiye'nin Mavi Vatan'ı uygulamaya koyacağını ifade eden bir Yunan gazetesi, Atina'nın çare için yine Batı'ya gitmesi gerektiğinden bahsetti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'ın Mavi Vatan korkusu! Masada savunma planı var: Çareyi yine Batı'da arıyorlar

Türkiye'de yeni kabinenin açıklanmasının ardından seçime giden Yunanistan, Atina'daki geçici hükümetin Türkiye Yüzyılı kabinesi karşısında ne yapacağını masaya yatırmış durumda. Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i mercek altına alan Yunan basını, özellikle bu iki ismin Yunanistan konusunda nasıl bir politika izleyeceğini düşünmekte.

Yunan basını eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kıta sahanlığını ve hava sahasını, Yunan adalarının askerden arındırılmasını, Batı Trakya'daki Türk azınlığının haklarını ve Yunan adalarını sıklıkla gündeme getirdiğine dikkat çekiyor.

Yunan basınında yer alan bir haberde Türkiye'nin olası Yunanistan stratejisi için bazı planları masaya yatırdığından bahsedildi. Buna göre Türkiye'nin ilk planı içinde adaların silahsızlandırılması var.

Haberde Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraşlı depremde nedeniyle her ne kadar iki ülke arasında Ege'de askeri tatbikat yapılmaması için bir moratoryum kabul edilse de bu durumun çok uzun sürmeyeceğine dikkat çekildi.

Bu nedenle de geliştirilen ilk stratejinin Türkiye'nin bu talebini bertaraf etmeye yönelik olması gerektiği vurgulandı. Türkiye'yi 'saldırgan' olarak niteleyen gazete, Türk ordusunun oldukça güçlü olduğuna ve bu nedenle de Yunanistan'ın hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Gazetenin bir diğer değindiği nokta ise Türkiye'nin uluslararası alandaki gücü oldu. Türkiye'nin Rusya ile olan iyi ilişkilerinden dolayı Ankara'yı karşısına almak istemeyen Batı'nın Türkiye ile ilişkilerini iyi tutacağına dikkat çekildi.

Haberde, "Her ne kadar Batı, Türkiye ile arasını bozmak istemese de Yunanistan'ın kontrolündeki bir Ege'yi her zaman daha çok isteyecektir" denildi.

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrini planının her daim masada olduğuna dikkat çekilen haberdei, Ankara'nın gündeminin bir süre sonra bu planı uygulamaya yönelik olacağından bahsedildi.

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Güler'den de Mavi Vatan açıklaması gelmişti. Devir teslim töreni sırasında konuşan Güler, "Kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliğinin korunması için durmaksızın çalışacağız" demişti.

Görevi teslim eden Hulusi Akar ise "Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta çıkarlarımızı ve haklarımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Hiçbir oldubittiye, haklarımızın çiğnenmesine izin vermedik. Doktrinde tavır değişikliği yok" demişti.

Güler'in bu sözleri Yunan medyasında yankılanmıştı. GeoStratigika'da yer alan haberde "Türkiye meydan okumayı sürdürüyor: Mavi Vatan'ı savunmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı.

Yunanistan'da yayımlanan diğer haber sitelerinde ise Türkiye, Türk-Yunan meselelerinde ve özellikle Mavi Vatan doktrini konusunda tavrını değiştirmiyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Güler'in "Mavi Vatan için yılmadan çalışacağız" şeklindeki sözlerine yer veren Ethnos, "Bakan Güler terörle mücadeleye vurgu yaparken Mavi Vatan'ı da anmayı ihmal etmedi" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak: SABAH

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kazanan Türkiye vakti!

Kazanan Türkiye vakti!