Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Başvuruların alınmasının ardından Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Başvuru sonuçları tüm adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ücretli öğretmenlerin görevleri branşları ve çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
Ücretli öğretmenlik sonuçları henüz açıklanmadı. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ücretli öğretmenlik sonuçları açıklandığında öğretmenlere SMS yoluyla duyurulacak. Ayrıca sonuçlar MEB'in resmi internet adresi ve il müdürlükleri sayfası üzerinden erişime açılacak.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI 2021 NE KADAR?
Haftada 15 ve ayda 60 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.187,07 TL
Haftada 20 ve ayda 80 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.582,76 TL
Haftada 25 ve ayda 100 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 1.947,35 TL
Haftada 30 ve ayda 120 saat ders veren ücretli öğretmen maaşı 2.283,16 TL
Ayrıca evli ve eşi çalışmayan ücretli öğretmenler 53,67 TL eş yardımı yapılır. Çocuklu öğretmenlere ise çocuk başı 37,31 TL ek ödeme yapılır.
GÖREVLENDİRME SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER
Komisyon tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra görevlendirilen öğretmenlerin aşağıda belirtilen evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmeleri gerekiyor.
Teslim Edilmesi Gereken Evraklar
· Dilekçe (Evrak tesliminde ilgili okula verilecek)
· Mezuniyet belgesi (aslı ve fotokopisi)
· Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi)
· Varsa Formasyon belgesi (aslı ve fotokopisi)
· Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)
· Sağlık Raporu (6 Aylık)
· Bir adet fotoğraf
· Varsa diğer sertifikalar
· Varsa KPSS Sonuç Belgesi
· Askerlik Durum Belgesi
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?
Ücretli öğretmenlik için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Adaylar, e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıkladıktan sonra gerekli adımları takip ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN GÖREVLERİ
1- Okul öncesi öğretmenler de ücretli çalışabilir. 4- 6 yaş arasındaki çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onarı ilköğretime hazırlamak, ücretli okul öncesi öğretmenlerin görevleri arasında yer alır.
2- Sınıf öğretmenlerinin görevleri öğrencilere okuma yazma öğretmektir. Ek olarak sınıf öğretmenleri matematik, beden eğitimi, müzik ve fen bilimleri derslerine de girer. Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerinde önemli bir rol oynayan sınıf öğretmenleri, yarım dönem ya da 1 yıl boyunca eğitim verebilir.
3- Ücretli öğretmenler sınıf içerisinde disiplini sağlar.
4- Öğrencilerin ders içerikleriyle ilgili sorduğu soruları yanıtlar.
5- Öğrencilerin sosyal yönlerini ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenlemek.