20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Açık Lise ek sınava yeni öğrenciler girebilir mi? 2021 AÖL ek sınav ne zaman? 2021 AÖL kayıt takvimi

Açık Lise ek sınava yeni öğrenciler girebilir mi? 2021 AÖL ek sınav ne zaman? 2021 AÖL kayıt takvimi

AÖL 3. dönem sınavları 12 Temmuz'da açıklanmasın ardından eğitimini açık liseden devam ettirenlerin gözü AÖL ek sınav tarihinde. Son sınavın ardından AÖL ek sınav tarihi de belli oldu. AÖL ek sınava kayıt olmak isteyen öğrencilerin kafasında soru işaretleri var. AÖL ek sınav takvimi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Açık Lise ek sınava yeni öğrenciler girebilir mi? 2021 AÖL ek sınav ne zaman? 2021 AÖL kayıt takvimi

Açık Lise ek sınavın kayıt tarihleri yaklaşırken öğrencilerin kafasında soru işaretleri var. AÖL sınavının bir kez daha online olacağı açıklandı. AÖL 3. dönem sınavlarının ardından Açıklise ek sınavı Ağustos ayında yapılacak. AÖL ek sınava yeni öğrenciler girebiliyor mu? İşte cevabı...

AÖL EK SINAV TARİHLERİ

Açık öğretim lisesi 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı ek sınavına ait kayıt yenileme işlemleri 9-13 ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Ek sınav ise 16-20 ağustos 2021 tarihleri arasında online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.

aöl online

EK SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Ek sınava belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrenciler katılabilecektir.

AÖL YENİ KAYIT ÜCRETİ

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemesi gerekir. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL olarak belirlendi. Bu bedelin; 30 TL’si Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı belirterek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, ödenmesi gerekir. Kalan 10 TL’sini ise kayıt yaptıracağınız Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödemeniz gerekir. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt için başvuran öğrenci adaylarının, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görülmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıtları, sistem tarafından engellenmesiyle yapılamamaktadır.

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme, ders seçme ve sınav merkezi güncelleme, sınav giriş belgesi ile sonuçların yayımlanacağı tarihler ve sınav tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi WEB sitesinde yayınlanır.

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

AÇIK LİSEYİ KİMLER OKUYABİLİR?

Açık Liseye başvuru yapabilecek kişiler şu şekilde;

- İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olan öğrenciler

- Ortaöğretim kurumlarından ayrılan öğrenciler

- Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler

- Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olan öğrenciler

- Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı) başvuru yapabilmektedir. Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde gerçekleştirilir. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu gibi şartlar aranmıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB işçi alımı mülakat sınavları başladı mı? MSB personel alımı sınavı ne zaman?

MSB işçi alımı mülakat sınavları başladı mı? MSB personel alımı sınavı ne zaman?