20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Aöl diploması nereden alınır? Aöl Diploması nereden alınır?

Aöl diploması nereden alınır? Aöl Diploması nereden alınır?

Açık lise öğrenimini tamamlayan ve mezun olan bireylerin en çok merak ettiği konu diploma alımıyla alakalı olmaktadır. Bu konu hakkında bilgi edinmek isteyenlerin ilk tercihi ise internet olmaktadır. Peki Açık lise diploması nasıl alınır? AÖL diploması nereden alınır?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aöl diploması nereden alınır? Aöl Diploması nereden alınır?

Açık lisede öğrenim görenler AÖL diploma sorgulaması yapmakta. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Açık öğretim ortaokulu ve Açık öğretim lise sınavları salgın sebebiyle online olarak gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda sizin için Açık lise diploması nasıl alınır? AÖL diploması nereden alınır? Biçiminde belirlenmiş olan ve çok merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

AÇIK LİSE DİPLOMASI NASIL ALINIR?

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir. Bundan dolayı açık lise öğrencilerinin yaşamakta oldukları illerin Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfası üzerinden kolaylıkla görebilmeleri mümkün olmaktadır.

aöl

Eğer öğrenci Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almış durumda ise Çıkma Belgesinin aslı ile başvuruda bulunması gerekliliği söz konusudur. Diplomayı öğrencinin bizzat kendisi yerine başkası bir kişi alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesinin gerekliliği söz konusu olmaktadır. Noterden alınmış olan vekâlet ve yukarıda belirtilmiş olan öğrencinin getirmesi gerekli olan evraklardan biri ile başvurmasının gerekliliği söz konusudur. Mezun olmaya hak kazanmış durumda olan öğrenciler geçici mezuniyet belgelerini ise bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden kolaylıkla alabilme olanağına sahiptir. 

AÖL DİPLOMASI NEREDEN ALINIR?

Mezun durumdaki bir öğrencinin AÖL diploması, "Diploma İade İsteği" dilekçesi doldurarak İrtibat Bürosu vasıtası ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne başvuruda bulunması neticesinde talep etmiş olduğu diploma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilir. Diplomalarını almak isteyen öğrencilerin buralara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

AÖL TELAFİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB'den gelen açıklamaya göre, AÖL telafi sınavları 27 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

AÖL TELAFİ SINAVLARINA KİMLER KATILACAK?

Açık Öğretim Lisesi, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan çevrim içi (online) sınavlara çeşitli nedenlerle katılamayan öğrencilerimiz (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri hariç) için; 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59'a kadar çevrim içi (online) olarak telafi sınavı yapılacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP heyeti felaketzedelerin yaralarını sarmak için Rize’de

MHP heyeti felaketzedelerin yaralarını sarmak için Rize’de