20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Birinci sınıflar okula ne zaman başlıyor? Okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Birinci sınıflar okula ne zaman başlıyor? Okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Okulların açılması geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler, bu sene koronavirüs nedeniyle okulların açılıp açılmayacağını merak ediyor. 2021-2022 eğitim sezonunda yüz yüze eğitim için kararlılık söz konusu. Birçok kişi, birinci sınıflar okula ne zaman başlıyor, okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı? diye merak ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Birinci sınıflar okula ne zaman başlıyor? Okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Son 1.5 yıldır pandemi gölgesinde geçen eğitim faaliyetlerinin yeniden başlaması için çalışmalar son sürat devam ediyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim konusunda kararlı olduklarını söyledi. Bunun yanı sıra birinci sınıfların okula ne zaman başlayacağı ve okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı araştırılıyor..

 Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Mahmut Özer, okulların zamanında açılması konusunda kararlı oldukları ve bunun için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdürdükleri söyledi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi açıklandı. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

BAKAN ÖZER KRİTİK AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin başlayacağı sinyallerini vermişti. Özer, eylül ayında okulların açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi;

"Geçen 1,5 yılda pandemi dolayısıyla yaşanan kaybın telafisi için Sayın Bakan'ımızın da çok önemli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar güncellenerek aynen devam edecek. İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cansuyundan sel felaketi mağdurlarına yardım

Cansuyundan sel felaketi mağdurlarına yardım