28 Aralık 2024
weather
8°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Eğitim Havacılık sektöründe ‘sürdürülebilirlik’ konuşuldu

Havacılık sektöründe ‘sürdürülebilirlik’ konuşuldu

Maltepe Üniversitesi Havacılık Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, uzmanlar hızla büyüyen sektördeki dinamikleri sürdürülebilirlik açısından ele aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Havacılık sektöründe ‘sürdürülebilirlik’ konuşuldu

İSTANBUL, (DHA) 

Maltepe Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Havacılık Sempozyumu gerçekleştirdi. ‘Havacılık Sektöründe Sürdürülebilirlik: Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Etkiler; Uygulamalar’ başlıklı sempozyumda sektörde bu konularla bağlantılı çalışan temsilciler, şirket operasyonlarının çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle yürütmeleri, iş süreçleri ve karar alma mekanizmalarına sürdürülebilirliği dahil etmeleri gibi konu başlıklarında paylaşımlarda bulundu.

 SEMPOZYUMUN TEMASI; SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Marmara Eğitim Köyü içinde yer alan  Marma Hotel’de düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, “Bu etkinliklerin en önemli özelliği, havacılık sektörüne insan yetiştiren akademi dünyası ile bu insan kaynağını istihdam eden sektör profesyonellerini bir araya getirmektir. Bugünkü temamız ‘sürdürülebilirlik’, hem ekonomik hem çevresel hem de sosyal olarak havacılıkta sürdürülebilirliğin çok ayrı bir önemi var. Yeni havalimanın devreye girmesiyle ilk başta 3 bağımsız pist, toplamı bittiğinde ise 6 bağımsız pist olarak hareket edebileceğiz. Bu anlamda ekonomik, çevresel gibi pek çok açıdan katkı sağlayacağına inandığımız bir meseleyi bugün gündeme taşıdık” dedi.

 “STRATEJİK OLARAK DA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ”

Prof. Dr. Karasar, “Türkiye havacılık sektöründe son 10-15 yılda çok ciddi bir ivme ile ilerliyor. Özellikle bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları (THY) ve onun yanında da diğer havayolları dünyanın en çok noktasına uçan ülke olma özelliğini bize getirdi. Stratejik olarak da çok önemli bir noktadayız. İstanbul’u bir merkez kabul edersek ki zaten havacılığın merkezi oldu. 3,3 buçuk saat arasındaki mesafede 35-40 ülkeye, 5,5 buçuk saat uzaklıkta da toplamda 55-60 ülkeye ulaşıyoruz. Bu bize havacılık sektöründe büyüme anlamında çok ciddi avantaj sağlıyor, yeter ki doğru yönetilsin. Çevresel faktörler açısından da sürdürülebilirlik sağlansın. Bunun da iyi yapıldığını görüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM Genel Sekreteri Kıbrıs raporunu sundu

BM Genel Sekreteri Kıbrıs raporunu sundu