19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim İSTKA desteği ile kurulan İSÜTECH Teknoloji Transfer Ofisi açılıyor

İSTKA desteği ile kurulan İSÜTECH Teknoloji Transfer Ofisi açılıyor

İSTKA desteği ile kurulan İSÜTECH Teknoloji Transfer Ofisi Lansman Programı bugün saat 11'de gerçekleşti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İSTKA desteği ile kurulan İSÜTECH Teknoloji Transfer Ofisi açılıyor

İSTKA Destekli Teknoloji Transfer Ofisi Lansman Programı Rektör hocamız Prof. Dr. Melih Bulu'nun açılış konuşmalarıyla başladı.

7’inci Teknoloji Transfer Ofisi İSÜ TECH İstinye Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek İstinye TTO'dan, akademisyenler, öğrenciler, sanayiciler ve girişimciler faydalanacak.

 

Teknoloji Transfer Ofisi

 Üniversiteler sadece bilgiyi paylaşan değil, aynı zamanda yeni bilginin üretilmesine de liderlik eden ve bu bilginin toplum ihtiyaçlarına dönük çözümlere ulaşmasını sağlayan kurumlardır. Bu bağlamda İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), üniversitede üretilen bilimsel bilginin artırılması ve bu bilginin araştırma projeleriyle toplum yararına kullanılmasına aracılık etmektedir.

İSTİNYE TTO’nun hizmet verdiği başlıca alanlar şunlardır:

Üniversite Sanayi İşbirliğinin Sağlanması

Ulusal ve Uluslarası Projelerde Danışmanlık Hizmeti

Buluşların Patentlenmesi ve Ticareleştirilmesi

Girişimciliğin Geliştirilmesi ve Kuluçka Merkezinin Yönetilmesi

İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi başta İstinye Üniversitesi Akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere tüm sanayici ve girişimcilere proje yazmadan, fikri mülkiyet haklarının korunmasına, kuluçka merkezi hizmetine kadar birçok konuda destek vermektedir.

Dr. Melik Ertuğrul Konuşmasından Başlıklar (TTO Müdürü)

İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul’da girişimcilik konusunda ihtiyaç duyulan ön kuluçka, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı programlar gibi altyapının yüzde 80’inden fazlasının kurulmasında destek olmuştur ve halen bunlara yönelik desteklere devam etmektedir.

Teknoloji Transfer Ofisimiz de 'TTO Yapısının Oluşturulması, Üniversite Sanayi İş Birliği ve Girişimcilik Yapısının Güçlendirilmesi' Projesi Kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir. Sağladıkları bu büyük destek ve sundukları rehberlik için Üniversitemiz ve TTO’muz adına kendilerine çok teşekkür ederiz.

Kuluçka Merkezimizin fiziki altyapısını tamamen kurduk. 16 girişime ofis imkanı sağlayacak Kuluçka alanımız, büyük bir açık ofisimiz ve toplantı salonumuz bulunuyor.

Ayrıca Ön Kuluçka ve Kuluçka başvuruları için ilk çağrımızı da açtık. Şu anda başvurular devam ediyor ve yenilikçi bir fikri olan bütün arkadaşlarımızı TTO’muzun internet sitesi üzerinden başvuru yapmaya davet ediyoruz.

Özetle, TTO olarak, Üniversitemizde üretilen bilimsel bilginin artırılmasına ve bu bilginin araştırma projeleriyle toplum yararına kullanılmasına aracılık ediyoruz. Başta akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm sanayici ve girişimcilere proje yazma, fikri mülkiyet haklarının korunması, kuluçka merkezi hizmeti gibi birçok konuda destekler veriyoruz

Bugün, bizler için kıvanç dolu bir gün. Hem bu kıvancımızı ve heyecanımızı bizlerle paylaştığınız hem de teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyor ve TTO ekibi adına saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afrin şehidinin en büyük hayalini eşi gerçekleştirdi

Afrin şehidinin en büyük hayalini eşi gerçekleştirdi