21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim KPSS 2021/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2021/2 tercihleri ne zaman bitiyor?

KPSS 2021/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2021/2 tercihleri ne zaman bitiyor?

ÖSYM tarafından KPSS 2021/2 tercih işlemleri 29 Aralık tarihine kadar yapılacak. Memur olmak isteyen adaylar KPSS tercih kılavuzu ile tercihlerini yaparken akıllarında soru işaretleri var. KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? KPSS sonuçları ne zaman belli olur? KPSS 2021/2 tercihleri ne zaman bitiyor? internette araştırılıyor. Yayınlanan KPSS tercih kılavuzu ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemi değerlendirmeye göre yapılacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KPSS 2021/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2021/2 tercihleri ne zaman bitiyor?

KPSS tercih işlemleri devam ediyor. ÖSYM sınav takvimine göre 22 Aralık'ta başlayan tercihlerde adaylar 29 Aralık'a kadar işlemlerini AİS ekranı üzerinden tamamlaması gerekiyor. 2. Yerleştirme için gerçekleşecek olan işlemlerle ilgili "KPSS-2021/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2021/2 sonuçları açıklandı mı? KPSS 2021/2 tercihleri ne zaman bitiyor?" sorularına cevap arıyor. İşte 2021 KPSS tercih kılavuzu, başvuru tarihleri, ve başvuru ekranı...

KPSS 2021/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Tercih dönemi 22 Aralık'ta başlayan KPSS-2021/2 sonuçları henüz duyurulmadı. Tercih işlemlerinin 29 Aralık'a kadar devam etmesi sebebiyle KPSS-2021/2 sonuçlarının yeni yılın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. 

KPSS 2021/2 TERCİH BAŞVURU EKRANI

KPSS 2021/2 SONUÇLARIN DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KPSS 2021/2 tercih

KPSS 2021/2 TERCİH EKRANI AÇILDI MI?

ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi, KPSS tercihleri bugün itibarıyla başladı. Tercihler 29 Aralık'ta sona erecek.

Kılavuzda yer alan detaylar şöyle;

1.1 Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.
1.2 KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.
1.3 Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020 KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
1.4 Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
1.5 İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazi Üniversitesi 43 öğretim üyesi alıyor

Gazi Üniversitesi 43 öğretim üyesi alıyor