20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim KYK yurt ücretleri ne kadar arttı mı 2021 | KYK yurt ücretleri ne zaman ödenir hangi gün?

KYK yurt ücretleri ne kadar arttı mı 2021 | KYK yurt ücretleri ne zaman ödenir hangi gün?

Üniversite öğrencilerinin destekçisi olan KYK yurt ücretleri için süreç resmen başladı. Üniversitelerin açılma tarihinin yaklaşmasıyla öğrencileri KYK yurtlarına yerleşme heyecanı sardı. KYK yurt ödemeleri için başvuru yapacak öğrencilerin kafalatında soru işaretleri var. KYK yurt ücretleri ne kadar, arttı mı? bunların başında geliyor. Diğer merak edilen KYK yurt ücretleri hangi gün yatar bankaya mı? sorusu oluyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK yurt ücretleri ne kadar arttı mı 2021 | KYK yurt ücretleri ne zaman ödenir hangi gün?

KYK yurt başvuruları resmen başladı, başvurular 12 Eylül'de sona erecek. KYK yurt başvurusu yapan öğrenciler ödemeler hakkında araştırma yapıyorlar. KYK yurt ücretleri ne kadar, arttı mı? en çok araştırılan sorulardan. KYK yurtları fiyatları yapısına göre değişiklik göstermekte. KYK yurtlarında kalmak isteyenler başvurularını e-devlet üzerinden yapmaya devam ediyorlar. Peki KYK yurt ücretleri ne zaman, hangi gün ödenir?

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kurumun resmi internet sitesi içerisinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' ifadesi yer almaktadır.

KYK yurt ücretleri

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ : 230
DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250
DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290
DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325
DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360
DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6 TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390
DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

KYK yurt ücretleri öğrencilere aylık olarak banka aracılığıyla ödeniyor. KYK yurt ücretleri en geç takip eden ayın onu saat 23.59'a kadar banka aracılığıyla ödenmektedir.

KYK YURT BAŞVURULARI HAKKINDA BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrenci yurtlarına yeni dönem yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 12 Eylül'de sona erecek.

Gençlik ve Spor Bakanı kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konfoÜniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Huzurlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

KYK yurt başvuru

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Plastik Geri Dönüşüm sektöründe üretim durdu, işçi çıkışları başladı

Plastik Geri Dönüşüm sektöründe üretim durdu, işçi çıkışları başladı