20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?

Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?

Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak? sorusu, 21 Eylül itibariyle okul öncesi ve ilkokullarının yüz yüze eğitime başlamasının ardından sıklıkla soruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı okulların kademeli olarak açılacağını açıklamıştı. Peki, liseler ve ortaokulların açılma tarihi belli oldu mu? İşte, MEB’den gelen açıklama…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liseler ve ortaokulların açılma tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitimin başlamasından sonraki sürecin değerlendirileceğini söyledi. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri uyum haftasında sadece bir gün, devam eden haftalarda ise haftada iki gün yüz yüze eğitime devam edecekler. Peki, liseler ve ortaokullar ne zaman açılacak? Ayrıntılar haberimizde…

LİSELER VE ORTAOKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yüz yüze eğitimin başlayıp başlamaması hakkında çeşitli görüşlerin mevcut olduğu süreçte, Milli Eğitim Bakanı Selçuk, katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. 21 Eylül itibariyle okul öncesi ve ilkokulların yüz yüze eğitime başlayacağını belirten Bakan Selçuk, diğer kademelerin yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı hakkında da bilgi verdi. Soruları yanıtlayan Bakan Selçuk konuşmasına şöyle devam etti;

"Diğer sınıflarla ilgili birkaç hafta sonra tekrar bir değerlendirme yapılacak. Bir takvim yok, olamaz çünkü vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun bir ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum, onlar da izliyorlar, onlar da şu an bilmiyorlar. Bunu bilmezken 'şöyle olacak' demek çok doğru değil. Biz büyük bir sorumluluk altındayız ve bu sorumluluk altında da çok dikkatli karar vermeliyiz. Amacımız, temennimiz hepsini açmak."

Selçuk, diğer kademelerle ilgili de kademeli ve seyreltilmiş bir model mi düşünüleceği sorusu üzerine şu an için böyle düşünüldüğünü söyledi. Selçuk, il hıfzıssıhha kurulları eğitimle ilgili tavsiyede bulunursa bunu dikkate alacaklarını belirtti. Selçuk, "Her ilde her şey aynı olacaktır, böyle bir katiyetle konuşamayız. Biz duruma bakarak esnek bir değerlendirme yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

SINAVLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA 

Sınavlara hazırlanan 8. ve 12'nci sınıflar için bir müfredat düzenlemesi olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Selçuk, "Bu sene öğrencilerimizin, müfredatın tamamından sorumlu olmasını ve ölçme değerlendirme açısından okullarda sınav yapılması konusunu gündeme getiriyoruz. Resmi açıklamayı yakında yapacağız. İlkokulda sınav yok, ortaokullar, liseler için yani mevzuatta sınav muhatabı olan bütün çocuklarımız için sınavlarımızı okullarda yapacağız." diye konuştu.

Bakan Selçuk, bu durumun uzaktan eğitim devam etse de geçerli olacağını belirtti.

Ders sınavlarının nasıl olacağının sorulmasına karşılık da Bakan Selçuk, "Randevulu sistemle sınav yapmak durumundayız. Çünkü tüm öğrencileri aynı gün okula çağıramayız. Diyelim ki 7'nci sınıfların sınavı varsa, onların günü, saati ayrı olabilir, biri sabah biri öğleden sonra gelebilir. Bunları okullar ayarlar. Bunlarla ilgili çerçeve hazır." bilgisini paylaştı.

Bakan Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavların bu yıl da haziranda yapılacağını belirterek, tarihe ilişkin kararın o günkü şartlara göre verileceğini bildirdi.

Selçuk, öğrencilerin, gerekli şartlar sağlandığı takdirde derslerde isterlerse maskelerini çıkarabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Yunan gazetesine suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Yunan gazetesine suç duyurusu