Türkgün Eğitim Okul öncesi eğitimde yeni materyaller hazırlandı

Okul öncesi eğitimde yeni materyaller hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı kapsamında, çocukların Türkçe alan becerileri başta olmak üzere bütüncül gelişimlerine çok yönlü katkı sağlamak amacıyla yeni eğitim materyalleri hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı kapsamında, çocukların Türkçe alan becerileri başta olmak üzere bütüncül gelişimlerine çok yönlü katkı sağlamak amacıyla yeni eğitim materyalleri hazırlandı.

KAYNAK: AA

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün, okul öncesi dönemde çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını desteklemek için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda çocukların dil becerilerini geliştirmek ve kelime hazinelerini zenginleştirmek amacıyla "Okul Öncesi Çocukları İçin Şiirler", "Okul Öncesi Çocukları İçin Tekerlemeler" ve "Okul Öncesi Çocukları İçin Parmak Oyunları" başlıklı eğitim materyalleri hazırlandı.


Dil gelişimleri desteklenecek

Çocuk dostu terimler kullanılarak hazırlanan materyaller, çocukların ses bilgisel farkındalığını artırmayı, dil gelişimlerini desteklemeyi ve bütüncül gelişimlerine çok yönlü katkı sağlamayı amaçlıyor.

Eğitim materyallerinde yer alan içerikler, çeşitli temalar doğrultusunda şekillendirildi ve her içerikte kazandırılması hedeflenen kelimelere yer verildi.

Her içeriğin devamında hedeflenen kelimelerin edinim sürecini destekleyecek etkinlik örnekleri de geliştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Batı Karadeniz'de fırtına alarmı! Akçakoca açıklarında dalgalar 4 metreyi buldu!

Batı Karadeniz'de fırtına alarmı! Akçakoca açıklarında dalgalar 4 metreyi buldu!

Batı Karadeniz, soğuk hava dalgası ve kuvvetli fırtınanın etkisi altına girdi. Özellikle Akçakoca açıklarında dalgaların boyu 4 metreye kadar çıktı.

Batı Karadeniz, soğuk hava dalgası ve kuvvetli fırtınanın etkisi altına girdi. Özellikle Akçakoca açıklarında dalgaların boyu 4 metreye kadar çıktı.

MUHABİR: Burcu Öner

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, 11 Nisan Cuma gününden itibaren bölgede kuzey ve kuzeybatı yönlerinden etkili olacak fırtınanın, 12 Nisan Cumartesi günü doğu, batı ve güneybatı yönlerinden esmeye devam edeceği belirtildi. Rüzgarın saatte 50 ila 75 kilometre hıza ulaşacağı ve fırtına şiddetine çıkacağı tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgarlarla birlikte denizin rengi değişti, dev dalgalar sahil şeridini dövmeye başladı. Özellikle Akçakoca kıyılarında denizdeki dalga boyu 4 metreye kadar yükseldi.

Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Fırtına sebebiyle deniz ulaşımında aksama, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ riski gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji uzmanları, Batı Karadeniz’de etkili olan bu hava koşullarının hafta sonuna kadar devam etmesini öngörüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *