20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim ÖSYM sonuçları açıkladı: YKS 2021 tercihleri ne zaman başlıyor?

ÖSYM sonuçları açıkladı: YKS 2021 tercihleri ne zaman başlıyor?

Bir ay önce gerçekleştirilen 2021 YKS sınavının sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği sınavları açıklanmasının ardından şimdi de öğrencileri tercih heyecanı sardı. ÖSYM'nin sonuçları açıklamasıyla beraber, pek kişi YKS 2021 tercihleri ne zaman başlayacağını merak ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÖSYM sonuçları açıkladı: YKS 2021 tercihleri ne zaman başlıyor?

Bu sene 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşen YKS 2021 sonuçları açıklandı. Normalde 4 Ağustos'ta açıklanması beklendiği sınavın sonuçlarının belli olmasından sonra YKS 2021 tercihleri ne zaman başlayacağını sorguluyor. Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den açıklama geldi. 

2021 YKS  TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS 2021 için tercih tarihleri belli oldu. YKS tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM Başkanı Aygün, YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

 ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına İmkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık.

Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

YKS 2021 sonuç sorgulama

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." açıklamasını yaptı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YÖK ATLAS ROBOTU

YÖK Atlas tercih robotu son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor.

YÖK Atlas Lisans Tercih Sihirbazı için tıklayınız.

YÖK tarafından YKS tercihleri sırasında öğrencilere kolaylık sağlaması için geliştilen YÖK Atlas tercih programı, 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yıllardaki taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini içeriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM açıkladı: YKS birincisi kim? YKS 2021'de kaç birinci var?

ÖSYM açıkladı: YKS birincisi kim? YKS 2021'de kaç birinci var?