20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite öğrencileri bu sene eğitimin ne zaman başlayacağını ve yüz yüze olup olmayacağını öğrenmek istiyor. Üniversitelerin açılışına dair YÖK'ten yazılı açıklama geldi. Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? sorularının yanıtı yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İşte merak edilenler...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Milyonlarca üniversite öğrencisi, salgın nedeni ile geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim gördü. Ancak bu sene eğitimde yüz yüze kararları alındı. Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yüz yüze eğitim hakkında yazılı açıklama yaptı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI, NE ZAMAN?

Akademik takvime göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversiteler 13 Eylül itibariyle başlayacak.

yüz yüze eğitim üniversite

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

Konuya dair YÖK'yen açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere 2019 yılının sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran COVID-19 küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir.

Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile birlikte geçtiğimiz yıl 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme' çalışmaları yapılmıştır.

Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde "Koronavirüs Komisyonları" oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir.

Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, COVID-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir." ifadelerine yer verildi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre; YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalın'dan Kabil Havalimanı açıklaması

Kalın'dan Kabil Havalimanı açıklaması