20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim YKS 2. ek tercih puanları açıklandı mı? YKS 3. tercihler ne zaman yapılacak belli mi? ÖSYM duyurdu

YKS 2. ek tercih puanları açıklandı mı? YKS 3. tercihler ne zaman yapılacak belli mi? ÖSYM duyurdu

ÖSYM tarafından bugün son dakika olarak YKS ikinci ek tercihleri hakkında açıklama geldi. ÖSYM YKS 2. ek yerleştirme için puanların sonuç belgelerine yansıtıldığını duyurdu. Yani böylece TYT puanı 140-150 olanlar ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların yerleştirme puanları ÖSYM tarafından sonuç belgelerine yansıtıldı. Peki YKS 2. ek tercih işlemi ne zaman yapılacak? YKS 2. ek tercih puanları belli oldu mu? YKS 3. tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YKS 2. ek tercih puanları açıklandı mı? YKS 3. tercihler ne zaman yapılacak belli mi? ÖSYM duyurdu

YKS 2. ek tercih işlemi için geri sayım sürerken ÖSYM'den önemli açıklama geldi. Bilindiği üzere bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT’de 140'a AYT ve YDT'de 170'e düşürülmüştü. Bu gelişmenin ardından YKS 2. ek tercih işlemleri için gelişmeler takip edilmeye başlandı. YKS 2. ek tercih yapacak adaylar için önemli açıklama bugün ÖSYM tarafından yapıldı. YKS 2. ek tercih yapacak adayların puanları açıklandı.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS 3. TERCİH VAR MI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2. tercih işlemlerinin sonuçlanması yakınken 3.tercih tarihleri araştırılmaya başlandı. YKS 3. tercih işlemi yapacaklar 140 barajını geçenlerin ne zaman tercih yapacağı merak ediliyor. YKS 3. tercih tarihleri açıklandıktan sonra haberimiz içerisinde yer alacaktır.

ek tercih

ÖSYM'DEN İKİNCİ EK YERLEŞTİRME AÇIKLAMASI

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, 29.09.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği esaslar doğrultusunda Başkanlığımızca yapılacaktır.

2021-YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtılmıştır. Adaylar, sonuç belgelerine 07 Ekim 2021 tarihinde saat 10.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME PUANLARI SONUÇ BELGESİNDE

2021 YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtıldı.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

Adaylar, sonuç belgelerine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım Kredi market sayısını 1000'e çıkaracak

Tarım Kredi market sayısını 1000'e çıkaracak