22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberi

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberi

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün katıldığı canlı yayında 3600 ek gösterge ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. 3600 ek göstergede son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeye ilişkin "Bakanlık içinde çalışma tamamlandı" dedi. Peki 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberi

Maaşlara yapılan zamlardan sonra gözler 3600 ek göstergeye çevrildi. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberi bugün yaşandı. 2022 yılına girilmesiyle 3600 ek gösterge de yeni gelişmeler yaşanıyor. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? sorusunun cevabı gunü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 Ek gösterge ile ilgili çalışmayı 6 ay içinde Meclis'e getireceğiz." dedi. İşte 3600 ek gösterge hakkında son gelişmeler...

3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "3600 Ek gösterge ile ilgili çalışmayı 6 ay içinde Meclis'e getireceğiz" dedi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarının detaylarını şöye anlattı: 3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz.

3600 ek gösterge

Esas düzenlemeyi 3600 Ek gösterge emekliliklerinde yapıyor. Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis'e ilk 6 ay içinde en geç Mayıs-Haziran'da intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Kamuda bir sorun daha var. Toplu sözleşmede çözülmesi gereken madde olarak ortaya koyduğumuz nokta sözleşmeli personeller.

Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl içinde bitireceğiz. Önümüzde ödev olarak duruyor. Meclis'e haziranda gelmiş olur.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Yapılan toplantılarda, çalışmanın polis, öğretmen, sağlık çalışanı, kamuda çalışan diğer meslek grupları ve din görevlilerini de kapsayacak şekilde, çerçeve bir yasaya oturtulacağı belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadınlar mı, erkekler mi daha çok internetten alışveriş yapıyor?

Kadınlar mı, erkekler mi daha çok internetten alışveriş yapıyor?